Το ταλέντο του Φάνη Αρχιμανδρίτη είναι μεγάλο και χάρη στη σκληρή του προσπάθεια και το “μέταλλο” που διαθέτει, έχει καταφέρει να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο 20άχρονος παίκτης ξεκίνησε τη μπασκετική του διαδρομή από την ΑΕΚ Κάτω Παναγιάς, αφού αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ μπάσκετ και ποδοσφαίρου και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Κόροιβου τόσο στην Α2, όσο και στην Α1, συλλέγοντας φοβερές εμπειρίες δίπλα σε μεγάλους παίκτες. Η συνέχεια ιδανική, καθώς έπεσε στα χέρια του μετρ των νεαρών ηλικιών, Κώστα Σορώτο, με τον οποίο δούλεψε πολύ και μέσω του Ικάρου Καλλιθέα εμπλούτισε κι άλλο τους ορίζοντές του. Πέρυσι, βρέθηκε στο ρόστερ της Ένωσης Ιλίου, όπου βρήκε σημαντικό χώρο και χρόνο, ξεδιπλώνοντας πτυχές του ταλέντου του και έτσι φέτος βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων των εθνικών κατηγοριών, επιλέγοντας τελικά λόγω σχολής τον φιλόδοξο, Αίολο Αγυιάς, με τον οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος “κόμπο” γκαρντ, που διακρίνεται για την ταχύτητα και την επαφή που έχει με το καλάθι, έδωσε το στίγμα του μέσω του Basketworld.net, μιλώντας για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τους λόγους που είπε το “ναι” στην πρόταση του Αιόλου Αγυιάς: “Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν ότι πλέον δεν θα βρίσκομαι στην Αθήνα! Πιστεύω πως είναι ένα καλό βήμα έτσι ώστε και μπασκετικά αλλά και ακαδημαϊκά να βρίσκομαι σε ένα σωστό και καλό δρόμο! Η σχολή μου έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην επιλογή της ομάδας, αλλά και στην κατηγορία”.
Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και την παρουσία του στην Ένωση Ιλίου: “Υπήρχε ενδιαφέρον και συζητήσεις από αρκετές ομάδες Γ’ Εθνικής. Ειδικά από την Πάτρα όπου και κοίταξα πιο πολύ. Πέρσι στο Ίλιον ήταν μια καλή χρόνια. Κάναμε αξιόλογη πορεία και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Υπήρχε καλό κλίμα και γενικά οι άνθρωποι της ομάδας την αγαπάνε και κάθε χρόνο κάνουν πρωταθλητισμό”.
Για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα: “Η ομάδα φέτος θα πρωταγωνιστήσει και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Πιστεύω πως με σωστή και καλή δουλειά όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει. Πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ όλο και πιο πολύ ανεβαίνει”.