Στον Προμηθέα γίνεται εξαιρετική δουλειά στις μικρές ηλικίες και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ευδιάκριτο με… γυμνό μάτι πλέον. Έτσι η ομάδα της Πάτρας έχει ξεκινήσει πλέον να δίνει χρόνο στα παιδιά από τα… σπλάχνα της. Ο λόγος για τον Χρυσόστομο Σανδραμάνη, ο 17χρονος που έχει μπει για τα καλά στην 12άδα του Μάκη Γιατρά και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα, καθώς είναι ένα ψηλό γκαρντ το οποίο αντιλαμβάνεται τρομερά το παιχνίδι, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο ίδιος ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ σε ηλικία 14 ετών έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του, όταν τον προσέγγισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να τον εντάξουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα τους. Τότε ο νεαρός μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, όπου και έμεινε για 2 χρόνια, κερδίζοντας με την ομάδα των παίδων 1 πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και την 3η θέση στο Πανελλήνιο της Πάτρας το 2015. Το ίδιο καλοκαίρι γίνεται διεθνής με την εθνική παμπαίδων και επιλέγεται στους 12 που εκπροσώπησαν την χώρα μας στο τουρνουά φιλίας στην Ιταλία.

Στη συνέχεια ο Σανδραμάνης μετακόμισε στην Πάτρα, με την ομάδα του Προμηθέα να καταφέρνει να πείσει την οικογένεια του νεαρού αθλητή να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Προμηθέα δείχνει την ποιότητα του και δικαιώνει απευθείας τους ανθρώπους της ομάδας οδηγώντας την παιδική ομάδα του στην 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων στα Τρίκαλα το 2016, όπου και επιλέχθηκε από τους προπονητές στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Παράλληλα ο ίδιος αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας των Εφήβων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καστοριά όπου κατέλαβαν την 4η θεση, ενώ την ίδια χρονιά, όντας μόλις 15 χρόνων πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην Α2 με την ανδρική ομάδα .

Την αγωνιστική περίοδο 2016-17, ηγείται της προσπάθειας των Εφήβων του Προμηθέα, στην πορεία μέχρι το Πανελλήνιο της Κατερίνης. Εκεί, παρότι οι απουσίες του Προμηθέα δεν του επέτρεψαν να πάρει κάποια διάκριση, ο Σανδραμάνης κάνει πολύ καλό τουρνουά και βγαίνει 2ος σκόρερ.

Από εκεί και πέρα η συνέχεια είναι γνωστή με τον νεαρό γκαρντ να παίρνει χρόνο στην Α1 και το μέλλον του να προβλέπεται λαμπρό, εάν ο ίδιος μείνει προσγειωμένος και συνεχίσει την σκληρή δουλειά στο παρκέ…