Προπονητής στο Περιστέρι για τρίτη φορά στην καριέρα του ανέλαβε ο Αργύρης Πεδουλάκης, με την επίσημη παρουσίασή του να πραγματοποιείται την Παρασκευή (15/6).

Ο 54χρονος τεχνικός τόνισε αρχικά ότι θα είναι επιτυχία αν σε δύο χρόνια μικροί αθλητές θα θέλουν να παίξουν στους «κυανοκίτρινους».

«Έχω ζήσει από μικρό παιδί το Περιστέρι. Τα γνωρίζω όλα. Πριν πάρω την απόφαση, συναντήθηκα με τον Φίλιππο Κότση για να δω αν το Περιστέρι έχει τη θέληση να δώσει βήμα στα νέα παιδιά και να παίζει ένα κοινωνικό ρόλο. Όλα τα άλλα κράτησαν πέντε λεπτά.

Το Περιστέρι έχει όραμα να δώσει βήμα στα νέα παιδιά και να δημιουργήσει ένα αθλητικό κολέγιο, το οποίο θα βοηθάει τα παιδιά και ως χαρακτήρες. Το Περιστέρι έχει έναν μονόδρομο. Πρέπει να παράγει παίκτες και να τους μάθει να λειτουργούν με βάση τα ανθρώπινα στοιχεία.

Η πρώτη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο. Έχουμε τα μέσα. Το Περιστέρι πρέπει να είναι ένα μπασκετικό σχολείο και για τους προπονητές. Επιτυχία για εμάς θα είναι σε δύο χρόνια μικροί αθλητές να θέλουν να έρθουν στο Περιστέρι. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά. Υπάρχει το πρότζεκτ. Πιστεύω σε δύο πράγματα: στις ανθρώπινες σχέσεις και σε ό,τι είχαμε γράψει στα αποδυτήριά μας “δουλειά, δουλειά, δουλειά”. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ταλαντούχος, αλλά τα κατάφερα. Αυτό που μου έκανε το “κλικ” είναι το πώς θέλουμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό», ανέφερε ο άλλοτε κόουτς του Παναθηναϊκού.

Και πρόσθεσε: «Είμαι σκληρός και αιρετικός στη δουλειά μου. Υπήρχαν συναντήσει μέχρι να φτάσουμε σε ένα κοινό σημείο. Υπήρχε επιθυμία, αλλά έπρεπε να διασφαλίσουμε κάποια πράγματα για το πρότζεκτ για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Με τον Φίλιππο γνωριζόμαστε από παιδιά. Διαφωνούμε έντονα, μπορεί να σκοτωθούμε, αλλά έχουμε κοινή φιλοσοφία για το Περιστέρι. Χωρίς την αντίθεση δεν υπάρχει σύνθεση. Υπάρχουν πράγματα που τα λύνουμε μέσω της διαφωνίας.

Εμείς στα παιδιά λέμε ένα πράγμα. Το να παίξω από το να αγωνιζόμαστε έχει μεγάλη διαφορά. Η ομάδα πρέπει να εκφράζει την πόλη. Το Περιστέρι είναι μία πόλη προσφύγων. Η ταυτότητα δεν αλλάζει. Δεν θα το βάζουμε κάτω και αυτό θα μας χαρακτηρίζει. Θα είμαστε πεισματάρηδες, θα αγωνιζόμαστε και θα εκφράζουμε την πόλη και τους ανθρώπους της.

Θέλουμε να ξέρετε πως το φορολογικό σύστημα είναι πολύ σκληρό για το μπάσκετ. Στους ξένους θέλουμε ένα – δυο παιδιά έμπειρα για να κρατήσουν τους άλλους. Τα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ βιώνουν ένα πολιτισμικό σοκ. Θέλουμε να έχουμε ένα κράμα έμπειρων παικτών και νέων που έχουν όραμα και σε αυτούς θα πλαισιώσουμε νέα παιδιά που θα μάθουν την ομάδα και το πώς θα λειτουργούν στο γήπεδο».

Τέλος, για τα τμήματα υποδομής δήλωσε: «Σημασία έχει το τι σε γεμίζει. Μόνο σε μικρές ηλικίες δεν είχα δουλέψει και το έκανα. Είμαι σε ένα επίπεδο που θέλω να επιστρέψω όσα μου έχει δώσει το μπάσκετ και η περιοχή μου. Αυτό με γεμίζει.

Βλέπω τον Τσαρτσαρή και τον Παπαμακάριο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Ακόμα και από τους τίτλους. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Όταν παίζαμε Ευρωλίγκα οι έξι παίκτες ήταν από τις υποδομές του Περιστερίου. Αυτό μας γεμίζει.

Θεωρώ ως δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστούμε στις μικρές ηλικίες. Ήδη το εφηβικό είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ήδη έχουμε μηνύματα από παιδιά που θέλουν να έρθουν σε εμάς. Έχουμε γήπεδα και η διοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα.

Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους προπονητές. Οι δάσκαλοι κάνουν ένα σχολείο καλό. Είναι προτεραιότητα για εμάς να πρωταγωνιστούμε στις μικρές ηλικίες».