Μείωση ομάδων στην Α1; Ευτυχώς που λείπει ο Ιωαννίδης! Θέλω να αγιάσω και δε με αφήνουν. Θέλω να πάω για βουτήξω στη θάλασσα κι έτσι μου ’ρχεται να… βουτήξω κανέναν καρεκλοκένταυρο του ελληνικού μπάσκετ από το λαιμό.

Πάλι καλά που λείπει ο Ιωαννίδης. Φανταστείτε να ήταν προπονητής σε ομάδα της Α1 τώρα που αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων από 14 σε 13! Μέχρι και βουλευτικές εκλογές θα ζητούσε ο «ξανθός»!

Εδώ θα μου πείτε αποκτήσαμε προπονητή κακήν κακώς στην Εθνική Ανδρών, το πρωτάθλημα θα αφήνανε; «Θα μειωθούν οι ομάδες κατά μία» αποφάσισαν στον ΕΣΑΚΕ και φυσικά για να μπει κανείς στο μυαλό τους πρέπει να διαθέτει διδακτορικό στην ψυχολογία, την φιλοσοφία και τη… μαγειρική! Τέτοια μαγειρέματα, φίλοι μου, ούτε ο Σκαρμούτσος!

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, μάλλον διδακτορικό στη σεξολογία πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει κάποιος το σκεπτικό των ανθρώπων του ΕΣΑΚΕ. Αφού θέλουν να γ@μηθεί το μπάσκετ, δε γίνεται αλλιώς. Ένα αθλητικό προϊόν έχει η χώρα μας και πάει να συναγωνιστεί αυτό στο οποίο είναι χρόνια πρωταθλήτρια. Ελάτε τώρα, μην κάνετε ότι είστε της ΕΟΚ κι εσείς. Για το σπορ της μ@λακίας μιλάω ντε.

Πω πω, μου κοκκινήσατε αγαπούλες μου; Που να δείτε τα μούτρα των προπονητών μόλις άκουσαν την είδηση περί μείωσης του αριθμού των ομάδων στην Α1! Τύφλα να έχει ο Ομπράντοβιτς! Αυτό το «13» δε μου κάθεται καλά… Πέραν του γρουσούζικου του πράγματος, μου κάνει κάτι σε ΠΡΟ-ΠΟ. Σαν κι αυτό που ρυθμίζει τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ με αύρα… δεινοσαύρων.

Λέτε το ελληνικό μπάσκετ να έχει την τύχη των προϊστορικών αυτών πλασμάτων; Λέτε τα χρόνια ευημερίας στην ελληνική καλαθοσφαίριση να διαδεχθεί εποχή… παγετώνων και η πορτοκαλί μπάλα να «ψοφήσει» από το κρύο σαν τον Τυραννόσαυρο και τον Βροντόσαυρο και τα άλλα συμπαθή δεινά ερπετά;

Πάντως μαζί με τη μείωση των ομάδων στην Α1, καλό θα ήταν να γίνουν μια σειρά κι από άλλες βελτιωτικές κινήσεις στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Να καταργηγθούν τα PC, τα FAX, τα στιλό, μη σας πω να γυρίσουμε στη δεκαετία του ’20 και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ποιος ξέρει; Κάτι μπορεί να προσφέρει σε επίπεδο γνώσης. Γιατί από… ταρζανιές σε επίπεδο οργανωτικό άλλο τίποτα!

Ουφ! Τα είπα και ξεθύμανα! Πάω να βουτήξω… στη θάλασσα. Κεφάλια θα κόψω κάποια άλλη στιγμή. Σιγά μη χάσω το μπάνιο μου…