Ο Θανάσης Αντετοκούμπο κάνει την σεζόν της ζωής του. Έχει κληθεί από την Εθνική ανδρών, παίζει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague. Αγωνίζεται με πάθος και πάντα με χαμόγελο. Το ήθος του φαίνεται και από τις δηλώσεις του.

Ο <<elevator>> είναι υπόδειγμα αθλητή. Αγωνίζεται πάντα για την φανέλα και τιμάει τους συμπαίκτες του αλλά και την ομάδα του. Αυτό φαίνεται και από τον σεβασμό που δείχνει μέχρι και στις δηλώσεις του. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε περήφανος που συμμετείχε με την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στάθηκε στην σημασία που έχουν αυτοί οι αγώνες για τους φιλάθλους.

“Είναι κάτι μοναδικό. Αισθάνεσαι περηφάνεια. Αυτό είναι το συναίσθημα. Παίζεις για την χώρα σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου. Παίζεις για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την εμπειρία της παρουσίας στην Εθνική Ανδρών, για να συμπληρώσει σχετικά με τους απόντες: “Φυσικά και θα θέλαμε να έχουμε όλους τους παίκτες εδώ, αλλά την ίδια στιγμή είδαμε νέα πρόσωπα και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά την επόμενη φορά”. Όσο για το αν θα βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε κάποιους από τους επόμενους αγώνες, ήταν αρκετά ξεκάθαρος: “Θεωρητικά ναι, αλλά εξαρτάται από το πώς θα είναι στην υγεία του”.

Ο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού δήλωσε στην συνέχεια ότι του αρέσει η σκέψη των προκριματικών, κυρίως για χάρη των φιλάθλων: “Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέρνουν την Εθνική ομάδα πιο κοντά στον κόσμο. Είναι όμορφο για τους φιλάθλους της χώρας. Ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει, ούτε καν στις μεγάλες πόλεις, ακόμα και στα Eurobasket. Είναι σαν να έχεις Eurobasket σε κάθε χώρα. Είναι σπουδαίο”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, δε, ο Αντετοκούνμπο τόνισε ότι του αρέσει η σκέψη των προκριματικών: “Είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αντί να παίζουμε μόνο καλοκαίρι, τώρα έχεις την ευκαιρία να συναναστρέφεσαι με τους φιλάθλους όλο τον χρόνο. Τώρα η Εθνική ομάδα δεν είναι μόνο μία ομάδα για το καλοκαίρι. Οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν την ομάδα να παίζει, ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι, επειδή πλέον η εθνική ομάδα είναι μέρος της ζωής τους μας και τον χειμώνα”.