Η επιστροφή της Kalamata BC στη Γ’ Εθνική με άνεση φέρνει χαμόγελα εν όψει της νέας πρόκλησης, με τον Αντώνη Κούτρη να παραμένει και τον προγραμματισμό να έχει ξεκινήσει, ψάχνοντας… προσεκτικά και σε συγκριμένους στόχους.

Προπονητής της Kalamata BC θα είναι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αντώνης Κούτρης. Ο έμπειρος τεχνικός, αποδέχθηκε το νέο «στοίχημα» που έχει μπροστά της η μεσσηνιακή ομάδα, ώστε αυτή την φορά να καταφέρει να καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας κερδίσει προ εβδομάδων το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την επάνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο ίδιος, είχε αναλάβει το προηγούμενο καλοκαίρι αντί του Θοδωρή Γιαννακόπουλο, μετά τον υποβιβασμό και στόχος δεν ήταν άλλος από το να εκπληρωθεί μακροπρόθεσμα, με την τήρηση μερικών αλλαγών στην πολιτική των «μελανόλευκων», το όνειρο της παρουσίας ενός σταθερού «πρέσβη» του τοπικού μπάσκετ σε πανελλήνια προβολή.

Οι αλλαγές αυτές, έχουν σχέση φυσικά και με το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Αντώνη Κούτρη, άλλωστε,λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου, ότι ήδη υπάρχουν παίκτες που έχουν μπει στο «στόχαστρο». Στόχος είναι μία ομάδα, στην οποία θα υπάρχει έντονο το στοιχείο των παικτών που γνωρίζουν τις απαιτήσεις της περιοχής, αν και όχι απαραίτητα μόνο με αθλητές εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας στις εθνικές κατηγορίες.

Σκοπός, άλλωστε, είναι το σύνολο που θα καθιερώσει τη «Μαύρη Θύελλα» σε «βάθος» χρόνου, οπότε η κατεύθυνση και προς ταλαντούχους παίκτες, με την προοπτική να ξεχωρίσουν μελλοντικά στις εθνικές κατηγορίες, κρίνεται απαραίτητη. Οι ίδιοι, βέβαια, θα πλασιωθούν από μερικούς που… ξέρουν τα κατατόπια, με τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο αυτή την φορά να επιθυμούν να δείξουν, ότι η προηγούμενη εμπειρία της Γ’ Εθνικής ήταν ένα… γερό μάθημα και η λέξη «απειρία» δε θα υπάρχει πια… στο λεξιλόγιο τους.

Δεν αποκλείεται σύντομα, πάντως, να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις, αφού σε σύγκριση με τον προηγούμενο προγραμματισμό της Γ’ Εθνικής, υπάρχει η διάθεση για… πιο ζωηρή κινητικότητα από πολύ νωρίς.