Για τον Βασίλη Μπρατσιάκο τα όνειρα δεν έχουν όρια. Ξέρει τι θα πει να ξεκινάς από χαμηλά και να φτάνεις στην κορυφή, αλλά και να μένεις σ’ αυτή, γι’ αυτό και το νέο μας… Time Out του ανήκει δικαιωματικά.

Ο έμπειρος προπονητής έκλεισε τον επιτυχημένο του κύκλου στην Κύμη, την οποία έφτασε από τα τοπικά της ΕΣΚΑΒΔΕ στην Α1 και κοιτάζει παρακάτω, όντας ένας από τους πλέον περιζήτητους στην αγορά.

Who is who
Όνομα: Βασίλης Μπρατσιάκος
Ηλικία: 46
Ομάδα:
Προηγούμενοι σταθμοί: Φιλαθλητικός Χαλκίδας, ΓΑΣ Στενής, Ερμής Σχηματαρίου, ΓΠΣ Χαλκίδας, ΑΓΕΧ, Γ.Σ. Αυλίδας, ΓΑΣ Νέας Αρτάκης, Σύλλας Αιδηψού, Έξω Παναγίτσα, Αχαρνής ΛΦΜ, Γ.Σ. Κύμης

Ο δωδεκάλογος του κόουτς:

1. Πώς προσδιορίζεται ο ηγέτης σε μία ομάδα;
Ηγέτης είναι το άτομο, το οποίο ασκεί επιρροή πάνω σε άλλα άτομα-χωρίς να το επιδιώκει-και τα κάνει να τον ακολουθούν…εθελοντικά και πρόθυμα.

2. Είσαι μπροστά με δύο πόντους και ο αντίπαλος έχει τη μπάλα… Κάνεις φάουλ για να έχεις την τελευταία επίθεση ή παίζεις άμυνα και ρισκάρεις να πάει παράταση, με τον κίνδυνο πάντα να δεχθείς και τρίποντο;
Τίποτα από τα δύο δεν είναι σωστό, τίποτα από τα δύο δεν είναι λάθος..! Ένας αγώνας μπάσκετ πολλές φορές κρίνεται στις λεπτομέρειες, στις αποφάσεις και στο ένστικτο της στιγμής..! Τα έχω κάνει και τα δύο και έχω κερδίσει..! Αν και η λογική λέει φάουλ..εγώ προτιμώ να παίξω άμυνα.

3. Ποιοι προπονητές είναι τα πρότυπα για εσένα και γιατί;
Δεν έχω πρότυπα. Μου αρέσουν όμως οι προπονητές που έχουν ξεκινήσει από χαμηλά, έχουν κάνει το αγροτικό τους σε όλες τις βαθμίδες και τώρα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

4. Ο προπονητής κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τον προπονητή;
Είναι σχέση αμφίδρομη, είναι δούναι και λαβείν..! Η σχέση αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του αθλητή πρωτίστως και μετά ολόκληρης της ομάδας. Αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμός, σωστή επικοινωνία, στήριξη στα δύσκολο, αυτοβελτίωση και σταδιακή εξέλιξη, Ο προπονητής δείχνει τον δρόμο..οι παίκτες οδηγούν στην επιτυχία!

5. Τι είναι πιο δύσκολο; Να συνεργάζεσαι με παίκτες σταρ ή να χτίζεις μια ομάδα από την αρχή με νεαρούς καλαθοσφαιριστές;
Είναι μακράν πιο δύσκολο να χτίσεις, από το να διαχειριστείς κάτι έτοιμο.

6. Τι κάνει έναν προπονητή να ξεχωρίζει; Η προετοιμασία πριν από τον αγώνα, το κοουτσάρισμα και τα δύο ή κάτι άλλο;
Στην Ελλάδα, οι δημόσιες σχέσεις! Στο μπάσκετ, η πιστή τήρηση των αρχών της φιλοσοφίας του.

7. Βγάζεις εύκολα το… σακάκι σου ή διατηρείς την ψυχραιμία σου;
Έχοντας περάσει διάφορες φάσεις, νομίζω πως τώρα έμαθα να είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος.

8. Ποιος είναι ο πιο έντονος τρόπος που έχεις διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές;
Όπως οι περισσότεροι, έντονες φωνές με ανάλογο ύφος!

9. Έχεις τσακωθεί ποτέ με αντίπαλο προπονητή και αν ναι τι είχε συμβει;
Όχι, ποτέ!

10. Έχεις αναπτύξει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με συναδέλφους σου;
Βεβαίως! Πολλούς και πολύ ισχυρούς.

11. Αντέχεις να κάθεσαι στον πάγκο ή προτιμάς να είσαι συνέχεια όρθιος και γιατί;
Πάντα όρθιος.

12. Μετανιώνεις για κάτι που έχεις κάνει ή… δεν έχεις κάνει;
Δεν μετανιώνω για τίποτα. Λάθη πάντα θα κάνει κάποιος που προσπαθεί 100%. Σημασία έχει να μαθαίνεις από το λάθος σου και να προχωράς..!