Με αφορμή την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, το Basketworld.net θυμάται τις πρώτες του δηλώσεις με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» το φθινόπωρο του 2008 στο All Star Basket και στη στήλη« Το ημερολόγιο ενός ρούκι».

«Ικανοποίηση! Μόνο ικανοποίηση μπορώ να νιώθω φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και το γεγονός ότι ανήκω πλέον σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης -αν όχι στη μεγαλύτερη- με χαροποιεί πολύ, ενώ παράλληλα με γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχω μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μου, όμως θα δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος να προσφέρω όποτε μου ζητηθεί.

Οπωσδήποτε για έναν παίκτη της ηλικίας μου είναι καταπληκτικό το συναίσθημα του να κάνω προπόνηση με παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Βούιτσιτς ή ο Τσίλντρες. Κάθε μέρα μαθαίνω και περισσότερα και πραγματικά νιώθω δέος δίπλα τους! Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό το ότι συνεργάζομαι με ένα εξαιρετικό τεχνικό τιμ που εμπιστεύομαι απόλυτα και έναν προπονητή, τον Παναγιώτη Γιαννάκη τον οποίο θαυμάζω ιδιαίτερα.

Η μετακίνησή μου στην Αθήνα πίστευα ότι θα ήταν δύσκολη, γι’ αυτό και αρχικά ήμουν διστακτικός στο να φύγω από τη Θεσσαλονίκη. Το εξαιρετικό, ωστόσο, κλίμα στη ομάδα και ο τρόπος που με υποδέχτηκαν, με έκαναν να προσαρμοστώ γρήγορα. Επιπλέον, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μου προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιωθώ πολύ τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Με εξαίρεση τους γονείς μου δεν υπάρχει κάτι άλλο που μου λείπει. Πλέον οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σκληρά στις προπονήσεις για να αυξήσω την ταχύτητα και τη δύναμη, αλλά και να «διαβάζω» γρηγορότερα τις φάσεις.

Πιστεύω ότι ένας παίκτης μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι του από τα 18 μέχρι τα 23 του. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να έχω χρόνο συμμετοχής, όμως θα βάλω το κεφάλι κάτω και θα δουλέψω σκληρά έχοντας υπομονή και ελπίζοντας και στην τύχη, η οποία σίγουρα χρειάζεται».

Σχετικά άρθρα