Με τα καλύτερα λόγια έχει μιλήσει ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον οποίο συνεργάστηκαν για μια διετία (2010-2012), κατακτώντας μία Euroelague (2012), ένα πρωτάθλημα (2012) κι ένα κύπελλο (2011).

«Εγώ ότι και να πω για τον κόουτς είναι λίγο. Έχει κάνει πολλά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που έχει πάρει, αλλά είναι το ότι έχει βγάλει τόσους παίκτες. Τρομάζεις και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων που έχουν περάσει από τα χέρια του. Εγώ προσωπικά είμαι τυχερός και περήφανος που ήμουν κάτω από τις οδηγίες του και χαίρομαι για αυτό που κάναμε μαζί για τον Ολυμπιακό. Αυτό το παιχνίδι είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα συντελέσουμε στο να γίνει μια γιορτή αντάξια του ονόματος και της προσφοράς του κόουτς.

Ο κόουτς μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση. Ήμασταν μια ομάδα που απαρτιζόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νεαρά παιδιά και η ψυχολογία ήταν βασικό πράγμα. Ο κόουτς κατάφερε τότε να και πήρε το 100% από όλους μας.

Συνέχεια προσπαθούσε να μου δείξει ότι πρέπει να είμαι παράδειγμα για τους άλλους παίκτες. Να πηγαίνω πρώτος στην προπόνηση και να φεύγω τελευταίος. Με άλλαξε, μου έδωσε ψυχολογία. Ο κόουτς έχει ένα χάρισμα να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Αυτό έκανε σε εμένα. Με στήριξε σε άσχημες στιγμές και όταν έχεις προπονητή τον Ίβκοβιτς και όταν σου ανεβάζει τόσο την ψυχολογία, τότε όλα εύκολα, μου έδωσε ελευθερία και μου έδειξε εμπιστοσύνη. Εγώ από την πλευρά μου πάντα σκεφτόμουν πως θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του» ήταν τα λόγια του αρχηγού Σπανούλη για τον Σέρβο προπονητή.

Σχετικά άρθρα