Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague όταν ήταν παίκτης της Φενέρμπαχτσε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην τεράστια αγάπη του για το μπάσκετ, ενώ συνέκρινε τον Ίβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχε από τον «Ντούντα» τον πρώτο καιρό στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

«Ο Ίβκοβιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής και δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ γι’ αυτόν, οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους. Στην αρχή δεν με ήθελε στην ομάδα, αλλά μετά άλλαξε μυαλό και σιγά σιγά άρχισε να με εμπιστεύεται. Έμαθα πολλά από αυτόν και στον ένα χρόνο που δούλεψα μαζί του βελτίωσα το παιχνίδι μου».

Αναφορικά με τη σύγκριση Ίβκοβιτς και Ομπράνοβιτς είπε: «Ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του, αλλά νομίζω ότι ο Ομπράντοβιτς έχει μια διαφορά, πως καταλαβαίνει τι χρειάζονται οι παίκτες στο γήπεδο, αλλά και τι να πει στους παίκτες του εντός και εκτός παρκέ. Όπως καταλαβαίνει το μπάσκετ, αλλά και τον τρόπο που δουλεύει για το μπάσκετ. Είναι μια ιδιοφυΐα. Δεν μπορώ να πω πολλά για εκείνον, οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους. Εννιά Euroleague, αυτό είναι εκπληκτικό!

Δεν ξέρω κάποιον να έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο. θεωρώ πως είναι μια ιδιοφυΐα, όχι μόνο με την μπασκετική έννοια, αλλά και ως άτομο. Φυσικά είναι σκληρός προπονητής. Κάποιες φορές οι αντιδράσεις του, ή οι φωνές του είναι μέρος της τακτικής του και μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να είναι έτσι ώστε οι παίκτες να καταλάβουν τι θέλει από εκείνους. Ο τρόπος, όμως, που μιλάει στους παίκτες είναι απίστευτος».

Σχετικά άρθρα