Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Δήμος Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχορηγώντας απευθείας αθλητικά σωματεία της περιοχής, θεωρώντας ότι υπάρχει οικονομική ζημία σε βάρος τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού!

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται μετά από εισήγηση του κ. Σωτ. Αγγέλη, αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού και την σύμφωνη γνώμη της διαπαραταξιακής επιτροπής για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, καθώς και με δεδομένο το γεγονός ότι τα αθλητικά Σωματεία του Δήμου Πύλης στερούνται εσόδων, όχι όμως και δραστηριοτήτων και έχοντας υπόψιν την μη διοργάνωση εκδηλώσεων λόγω των απαγορεύσεων που θέτει το πρωτόκολλο των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που θα αποτελούσαν δυνητικές πηγές εσόδων για τα ίδια τα Σωματεία, ο Δήμος Πύλης προβαίνει στην επιχορήγηση χρηματικού ποσού στα κάτωθι αθλητικά Σωματεία:

Ομάδα μπάσκετ των Γόμφων: 4.000 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής)

ΠΟ Φήκης: 4.000 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής)

ΑΟ Πορταϊκός: 2.000 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣΤ)

Απόλλων Λυγαριάς: 2.000 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣΤ)

ΑΟ Πηγής: 1500 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ ΕΠΣΤ)

ΠΟ Παλαιομοναστήρου: 1500 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ ΕΠΣΤ)

ΑΟ Κεραυνός Ροπωτού: 1500 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ ΕΠΣΤ)

ΑΟ Πιαλείας: 1500 ευρώ (συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ ΕΠΣΤ)

Ακαδημία Πορταϊκού: 1000 ευρώ

Ακαδημία Πηγής:1000 ευρώ

Το σύνολο της επιχορήγησης φτάνει τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ανέφερε σχετικά:

«Όπως τονίσαμε κατ΄επανάληψη στις πρωτόγνωρες συγκυρίες που βιώνει εδώ και αρκετό διάστημα και ο τόπος μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος και μόνος.

Η δημοτική Αρχή, όπως πάντα, στέκεται δίπλα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στηρίζει τις ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες αναλογικά και δίκαια, με βάση την κατηγορία που αγωνίζονται, καθώς και τον εμπορικό κόσμο με τις δράσεις που απαιτούνται. Διότι, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Και δεν ξεχνάμε, μέρες που είναι, τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid 19, επιδεικνύοντας την δέουσα προσοχή για το συμφέρον όλων μας».

Σχετικά άρθρα