Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (28/1) με τη ψήφιση της συγκρότησης πενταμελούς Επιτροπής Αδειοδότησης.

Αυτή συγκροτείται από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Μιχάλη Μελής (αντιπρόεδρος Κολοσσού), τον Γιώργο Πανταζόπουλο (τεχνικός διευθυντής Περιστερίου), τον Σταύρος Κατσίκης (οικονομικός διευθυντής ΕΣΑΚΕ) και την Σουζάνα Δόγα (νομική σύμβουλος ΕΣΑΚΕ).

Στόχος της Επιτροπής Αδειοδότησης είναι ο έλεγχος των ομάδων σχετικά με τα οικονομικά κριτήρια πριν την ΕΕΑ, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα είναι η εξόφληση των χρεών από τη φετινή σεζόν ή παρουσίαση ενός προτύπου με διακανονισμούς των χρεών, που θα έχει και τις υπογραφές των παικτών και θα ελέγχεται.

Για μια ομάδα που προβιβάζεται από την Α2, θα πρέπει να καταβάλει 140.000 ευρώ συν 220.000 ευρώ για τη σύσταση σε ΚΑΕ συν τα έξοδα για τις προϋποθέσεις του γηπέδου.

Αναφορικά με τα χρέη, αν οι διακανονισμοί δεν τηρούνται ως τα τέλη Δεκεμβρίου, θα επιβάλλεται αφαίρεση ενός βαθμού. Αν εξακολουθήσουν να μην τηρούνται μέχρι τέλος Μαρτίου, η ΚΑΕ θα τιμωρείται με αφαίρεση και δεύτερου βαθμού. Η εγγυητική επιταγή έχει οριστεί στις 140.000 ευρώ όμως από τη νέα σεζόν θα πέσει στις 80.000 λόγω Covid-19 και το διάστημα που πρέπει να κατατεθεί για τις νέες ομάδες είναι από 30/6 ως και 31/10. Αυτό αφορά μόνο τις ομάδες που είναι ήδη στην Basket League και έχουν ήδη καταθέσει εγγυητική ύψους 60.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα