Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την τύχη της φετινής Euroleague προχώρησε ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης, Έντουαρντ Σκοτ, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «PAIS».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα σενάρια προς το παρόν είναι… άπειρα, όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικά, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων. Τρίτον, εάν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση».

Στη συνέχεια, ο Σκοτ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, έχοντας την εγγύηση πως θα υπάρξει κανονικά τηλεοπτική κάλυψη μέσω ίντερνετ και της Euroleague tv.

Σχετικά με το πλάνο για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών και τον τρόπο με τον οποίο θα προσαρμοστούν, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι, πρόσθεσε: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα έχουν τρεις ημέρες περιθώριο για να επιστρέψουν από τις πατρίδες τους και θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών, ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών».

Σχετικά άρθρα