Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε τη Δευτέρα (3/7) το 9ο NBA NTOUGIAS BASKETBALL CAMP, στο κλειστό της Λιμνοπούλας στα Ιωάννινα.

Ο Αμερικανός προπονητής από το Τενεσί Colston Kapnick είναι ο βασικός καλεσμένος του camp, το οποίο ολοκληρώνεται την Τετάρτη (5/7).

Το basketworld.net συνάντησε τον κόουτς Kapnick, αλλά και τον εμπνευστή του camp, Νίκο Ντούγια. Αναλυτικά όσα μας είπε ο Αμερικανός τεχνικός:

Τι σας έκανε να συνεργαστείτε με την ακαδημία Ντούγια;
Πιστεύω ότι η Ακαδημία Μπάσκετ Ntougias είναι πολύ επιτυχημένη και έκανε πολλούς σπουδαίους προπονητές να έρθουν εδώ (σ.σ. στα Ιωάννινα), όπως ο καλός μου φίλος και μέντορας, Global NBA Skills Trainer, Ryan Goodson. Εξαιτίας αυτού, ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος της. Είμαι πάντα έτοιμος να μάθω και η εμπειρία μου επί ελληνικού εδάφους είναι φοβερή!


Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ;

Θα ενθάρρυνα τα παιδιά να δουλέψουν πραγματικά σκληρά και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Θα τους έλεγα να παραμείνουν σίγουρα για τον εαυτό τους και να είναι πάντα έτοιμα και πρόθυμα να μαθαίνουν καινούργια πράγματα. Θα τα ενθάρρυνα επίσης να εμπιστεύονται και να ακολουθούν τον Χριστό και να συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια νοοτροπία και κοινούς στόχους με αυτά!

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από το μπάσκετ μέχρι τώρα στην Ελλάδα;
Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά και έχουν πολύ πάθος για το παιχνίδι! Είναι υπέροχο και μου άρεσε που από την πρώτη στιγμή είδα αυτό το πάθος. Όλοι παίζουν το παιχνίδι με τόση χαρά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!

Θα θέλαμε, πολύ συνοπτικά, να μας περιγράψετε τι θα διδάξετε στο 9ο NBA NTOUGIAS BASKETBALL CAMP: Θα διδάξω το πλήρες πρόγραμμά μου που περιλαμβάνει, ντρίμπλα, πάσες, σουτ, μαζί με πολλούς διαφορετικούς τύπους διασκεδαστικών διαγωνισμών που πιστεύω ότι τα παιδιά θα απολαύσουν!

Τι εικόνα έχουν στις ΗΠΑ για το ελληνικό μπάσκετ;
Θα έλεγα ότι οι Αμερικανοί έχουμε στο μυαλό το 2006 (σ.σ. αναφέρεται στην τεράστια νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ με 101-95 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου) όταν σκεφτόμαστε το ελληνικό μπάσκετ. Επίσης, κάνουμε εικόνα κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά τον Greek Freak, Γιάννη Αντετοκούνπο! (σ.σ. γέλια)

• Ευχαριστούμε το The Lake Hotel στα Ιωάννινα για τη φιλοξενία

Σχετικά άρθρα