Στο basketworld.net μίλησε ο Αντώνης Κούτρης.

Ο νέος προπονητής της Καλαμάτας BC ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιστροφής στην Γ’ Εθνική, αν και όπως τόνισε χαρακτηριστικά θα θυσίαζε την παρουσία του στην ομάδα προκειμένου αυτή να βρισκόταν τώρα στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Ταυτόχρονα, ο πιστός “στρατιώτης” του μεσσηνιακού μπάσκετ αναφέρθηκε στην ευθύνη που ένιωσε όταν η διοίκηση των “μελανόλευκων” του πρότεινε να ηγηθεί της νέας προσπάθειας, ενώ δήλωσε απολύτως ευχαριστημένος από την μεταγραφική ενίσχυση της “Μαύρης θύελλας”, αφήνοντας μάλιστα…. παραθυράκι για μια “πινελιά” της τελευταίας στιγμής.

Τέλος, ο κόουτς Κούτρης αποκάλυψε τα αγωνιστικά του πλάνα εν όψει της νέας σεζόν και έδειξε απόλυτα… συνειδητοποιημένος για τον δρόμο της επιτυχίας που θα ακολουθήσει η Καλαμάτα παρέα με τον 6ο παίκτη της!

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσερπέ

– Κόουτς, έχετε προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις μέχρι στιγμής στην μεταγραφική περίοδο. Θες να μας πεις δύο λόγια για τους παίκτες που υπογράψατε;

«Είναι σημαντικό σε κάθε ομάδα να υπάρχει σωστός σχεδιασμός και ξεκάθαρες αρχές και επιλογές. Εμείς φέτος θελήσαμε να συμπληρώσουμε το ρόστερ της ομάδας μας με παίκτες που αγαπούν το μπάσκετ, έχουν όρεξη για δουλειά και ταυτόχρονα έχουν και μέλλον. Πολύ σημαντικός επίσης στοιχείο ήταν να είναι καλοί χαρακτήρες. Με βάση αυτά και φυσικά την πολύ καλή αγωνιστική τους αξία ο καθένας στην θέση που αγωνίζεται, έγιναν οι επιλογές των αθλητών που αποκτήσαμε.»

– Καταφέρατε και κρατήσατε τους περισσότερους αθλητές σε σχέση με πέρσι. Η διατήρηση του βασικού κορμού αποτελούσε μια από τις κύριες επιθυμίες σου;

«Την κυριότερη! Μια ομάδα καλοδουλεμένη μπασκετικά εδώ και δύο χρόνια, έτοιμη στην ουσία, καλό θα ήταν να παρέμενε ακέραιη, αν ήταν δυνατό. Έτσι, το γεγονός ότι καταφέραμε και διατηρήσαμε τον βασικό της κορμό, σίγουρα κάνει την δική μου δουλειά πιο εύκολο.»

– Πέρα από εμπειρία, το δυναμικό σας πλέον διαθέτει και αρκετά νεαρά παιδιά. Πέρα από τον αντικειμενικό στόχο της ανόδου, είναι στις προτεραιότητες σας και η ανάδειξη των νέων ταλέντων;

«Είναι γνωστό ότι έχω βοηθήσει στο παρελθόν πολλά νέα παιδιά να «ανέβουν» σε αντρικές ομάδες, όμως ποτέ δεν τους έκανα χάρη! Πάντοτε μέσα από την δουλειά τους και τον σεβασμό στο άθλημα και τους μεγαλύτερους συμπαίκτες τους έπαιρναν τις ευκαιρίες του. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει γερές βάσεις, δυνατές ακαδημίες. Η δική μας ήδη σε δύο χρόνια θα καταφέρει φέτος να κατεβάσει σε όλα τα μικρά τμήματα ομάδες και μάλιστα αξιόλογες.»

– Το ρόστερ έχει κλείσει ή να περιμένουμε και κάτι ακόμα το προσεχές διάστημα;

«Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις που κάναμε συνολικά στην μεταγραφική περίοδο. Εάν είναι να γίνει και άλλη προσθήκη, αυτή θα πρέπει να είναι πολύ ποιοτική και να μην ξεφεύγει από τις αρχές της ομάδας.»

– Έχοντας πλέον σχεδόν όλα τα «υλικά» στα χέρια σου, πως φαντάζεσαι την ομάδας της νέας σεζόν;

«Δεν την φαντάζομαι ακριβώς, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι μια ομάδα θα παίζει πολύ σκληρά στο γήπεδο, με ένταση σε άμυνα και επίθεση, πολύ δυνατή στο επιθετικό transition και φυσικά με ξεκάθαρους ρόλους.»

– Τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να επανέρθει η ομάδα στην Γ’ Εθνική;

«Κανένα πρωτάθλημα και καμιά επιτυχία δεν έρχεται εύκολα… Πρέπει να «ματώσουμε» στην προπόνηση για να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Σκληρή δουλειά, λοιπόν και συνέπεια χρειάζονται για να πετύχουμε τον στόχο μας.»

– Επί προσωπικού, είσαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει από κοντά αυτόν τον σύλλογο στα περίπου 2 χρόνια ζωής του. Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καλαμάτας;

«Ανάμικτα θα έλεγα! Θα προτιμούσα -και πιστεύω άξιζε- η ομάδα να είχε μείνει στην Γ’ Εθνική και να μην χρειαζόταν να αλλάξουν πράγματα σε αυτήν. Όμως, η απόφαση κυρίως του κόουτς Γιαννακόπουλου να μην συνεχίσει έφερε σκέψεις στην διοίκηση. Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις μαζί μου ένιωσα ότι είχα ευθύνη απέναντι στην ομάδα και κυρίως στους ανθρώπους της διοίκησης να δω αυτή την πρόταση σοβαρά. Τους κατέθεσα, λοιπόν, ακριβώς αυτά που ήθελα, βρήκαμε κοινά στοιχεία και τώρα νιώθουμε μαζί έτοιμοι για το επόμενο βήμα.»

– Τέλος, έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο σας, ο οποίος βρέθηκε διαρκώς δίπλα σας κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν;

«Ο κόσμος της ομάδας είναι σίγουρα το μεγαλύτερο της όπλο, η δυναμική της ξεκινά από αυτόν! Το ένιωσα πριν δύο χρόνια στους τελικούς, το νιώθαμε στην Γ’ Εθνική που ο κόσμος δεν την παράτησε μέχρι το τέλος… Ελπίζω και πιστεύω οι φίλαθλοι μας, η διοίκηση της ομάδας και οι παίκτες μας να γίνουν όλοι μαζί ΟΜΑΔΑ στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σχετικά άρθρα