«Κραυγή απόγνωσης» από την Λία Πελτέκη, η οποία κάνει λόγο για άδικη και σκληρή αντιμετώπιση του μπάσκετ και κατά συνέπεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά όσα είπε στο SerresBasket η έμπειρη πόιντ γκαρντ και αρχηγός του Πανσερραϊκού:

«Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου. Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν ξέρουμε τι έπεται όλων αυτών. Προσωπικά μ’ έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.

Ο χώρος μας και γενικότερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται κατά συρροή. Υπάρχει υποτιθέμενη απαγόρευση των προπονήσεων και διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς όμως ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα γυμναστήρια και να μας επιτραπεί αν μη τι άλλο να κάνουμε προπονήσεις με αυστηρούς ελέγχους και μέτρα που θα τηρούνται από όλους μας.

Πραγματικά τίθεται σοβαρό θέμα και για κάποιους αθλητές που ζουν από το Μπάσκετ ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους από το άθλημα. Υπάρχει αγωνία και δυσπιστία για την εξέλιξη της κατάστασης. Πρέπει σύντομα να παρθούν σοβαρές αποφάσεις από τους υπεύθυνους.

Εύχομαι να βρεθούν και να εφαρμοστούν άμεσα κάποιες λύσεις, γιατί είναι άδικη και σκληρή η αντιμετώπιση του αθλήματος και κατά συνέπεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Συνεχίζουν να μας στερούν αυτό που αγαπάμε. Για εμάς το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Ο αθλητισμός είναι υγεία, δύναμη, ενέργεια και χαρά!».

Σχετικά άρθρα