Η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδας. Ναι το έχει ξανακάνει πρόσφατα με τον Ντράγκαν Σάκοτα και μάλιστα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό κι όχι τον Προμηθέα, αλλά η ουσία είναι αυτή η σιγουριά που εμπνέουν οι “κιτρινόμαυροι” με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική τους ηγεσία.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε μεγάλες υπερβάσεις και ακολούθησε τις εισηγήσεις του προπονητή του. Το μπάτζετ έφτασε σε καλά επίπεδα, όπως ειχε φτάσει και περυσι. Ο πήχης παρεμεινε ψηλα. Όμως, η εικόνα που εκπέμπει η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη της θητείας του πιο διαφημισμένου Λούκα Μπάνκι.

Όταν κάνεις ριζικές αλλαγές σε μια ομάδα θέλει χρόνο. Οι αποχωρήσεις ειδικά του αρχηγού, Ντούσαν Σάκοτα, αλλά και του στελέχους της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ήταν σημαντικές. Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός έφερε ποιοτικούς Έλληνες παίκτες, σε καλή μπασκετικά ηλικία, γεμίζοντας τον ελληνικό κορμό και παράλληλα ήρθαν ξένοι με παραστάσεις ακόμα και από την Ευρωλίγκα.

Αρχικά, χρειάστηκε χρόνος για να επιτευχθεί καλή χημεία. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, όμως η διοίκηση στήριξε ως όφειλε τον προπονητή και το σερί είναι εντυπωσιακό. Η τρομερή επιστροφή του Νίκου Ζήση αρκούσε για να καλύψει επικοινωνιακά την αναπόφευκτη πώληση του Σαντ Ρος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι ατυχίες των τραυματισμών ξεπερνιούνται και η πορεία είναι ιδανική, με φόντο το Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League και φυσικά η συμμετοχή στους τελικούς της Α1, όπου υπάρχουν κι άλλοι διεκδικητές με ποιότητα και μεγάλα μπάτζετ, όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι. Η ΑΕΚ προχωράει ακάθεκτη, βλέποντας και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο πλέον να έχει μπει στην εξίσωση και να προσφέρει πολλά πράγματα με το πλούσιο ταλέντο και την ποιότητά του.

Σχετικά άρθρα