Ο Βαγγέλης Αγγέλου βρέθηκε στο “Σεμινάριο Ηγεσίας” του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και, μεταξύ άλλων, μίλησε για όσα έγιναν φέτος στον Άρη.

Ο πρώην προπονητής των “κιτρινόμαυρων” ανέφερε αρχικά πως «Έρχομαι από ένα διάστημα που τελείωσα από πλευράς αποτελέσματος μια ανεπιτυχή προσπάθεια κατά τη γνώμη κάποιων» για να προσθέσει:

«Θέλω να πω τι σημαίνει ηγεσία. Μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων στον χώρο του μπάσκετ, θέλω να πω ότι, ο ηγέτης όταν τελειώνει το έργο του, κάθε φορά, σ’ αυτούς που απευθύνεται θα πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί το έκαναν. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα του προπονητή. Έμαθα επίσης ένα τρίπτυχο που άκουσα από τον Μάικ Σιζέφσκι. Όταν μιλάς σε παίκτες να θυμάσαι ότι όταν ακούει κάτι το ξεχνάει, όταν το βλέπει το καταλαβαίνει και όταν κάνει το μαθαίνει».

Ο Έλληνας προπονητής συνέκρινε καταστάσεις που έχει βιώσει στην καριέρα του στο χώρο του μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πυραμίδα των δεδομένων.

«Έχω δύο παραδείγματα. Προσωπικά, αυτήν την πυραμίδα, την ονομάζω λειτουργική πυραμίδα σχέσεων. Ένα πετυχημένο κι ένα αποτυχημένο. Θα έλεγα ότι απέτυχα φέτος και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, δεν κατάφερα να εμπνεύσω»

Η πετυχημένη πυραμίδα στη διετία όπου βρισκόταν στον Ολυμπιακό, αποτελούταν από α) εμπιστοσύνη, β) σύγκρουση, γ) δέσμευση και δ) αποτέλεσμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Αναντολού Εφές, τονίζοντας: «Στην Αναντολού Εφές με εξαπλάσιο μπάτζετ και δυνατότητες ενός κολοσσού οικονομικού, αυτή η πυραμίδα ήταν δυσλειτουργική. Είχαμε απουσία εμπιστοσύνης, φόβο σύγκρουσης, έλλειψη δέσμευσης, αποφυγή ευθύνης και όλοι κοιτούσαν το αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Άρη».