Ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος αγωνίζεται στη Σλάβια Πράγας, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ, όπου μίλησε για τις νέες συνθήκες που συνάντησε στη χώρα στην οποία επέλεξε να μετακομίσει, ενώ αναφέρθηκε και στο μακελειό που έγινε στην Πράγα, αποκαλύπτοντας ότι σκεφτόταν να πάει στο κέντρο εκείνο το πρωί, όμως τελικά παρέμεινε στο ξενοδοχείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ:

Για το μακελειό στην Πράγα: “Είχαμε προπόνηση το πρωί και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ. Μετά, στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο. Ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα”.

Για το πώς βρέθηκε στην ομάδα: “Η ιδέα του εξωτερικού είναι κάτι που ήθελα καιρό. Η Τσεχία ήταν η ευκαιρία που ήθελα, είναι πραγματικά ευλογία να παίζεις σε ένα τόσο καλό πρωτάθλημα και να εξελίσσεσαι τόσο μπασκετικά, όσο και πνευματικά σαν άνθρωπος στο μπασκετικό κομμάτι. Το εξωτερικό είναι κάτι που το “κυνήγησα” κι εγώ ο ίδιος και γι’ αυτό ίσως καθυστέρησε λίγο παραπάνω. Ευτυχώς έγινε αυτό που ήθελα”.

Για την υποδοχή που είχε απ’ την ομάδα: “Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με το που έφτασα εδώ έκανα 2 προπονήσεις και κατευθείαν παίξαμε το αγώνα του Κυπέλλου, όπου κερδίσαμε κιόλας. Όλη η ομάδα όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και με υποδέχτηκαν με χαρά και πολύ καλή διάθεση”.

Για τον ρόλο του στην ομάδα: “Χρειαζόντουσαν έναν παίκτη στη θέση μου, ο οποίος να βοηθάει σε όλους τους τομείς. Μαζί με εμένα πήραν και τον Τέντι Οκερέαφορ. Ουσιαστικά η ομάδα με τις δύο αυτές προσθήκες είναι λίγο πιο καινούργια, δηλαδή προσπαθούμε να βρεθούμε όλοι μεταξύ μας και να πετύχουμε τις νίκες που πρέπει”.

Σχετικά άρθρα