Με απόλυτη μυστικότητα και χωρίς πολλές… τυμπανοκρουσίες κινείται ο Ολυμπιακός στις φετινές μεταγραφές, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προχωράει σε ασφαλείς επιλογές επιπέδου EuroLeague, καθώς του Μπολόμποι και Κάναν, ακολούθησε ο Άλεκ Πίτερς. Ο διάδοχος του Γιώργου Πρίντεζη, που ουδεμία σχέση έχει με τον -παλαίμαχο πλέον- αρχηγό.

Ο επί μία 20ετία παίκτης των Πειραιωτών βρισκόταν εδώ και μια διετία στη… Δύση της καριέρας του και έμεινε συνειδητά σε διαφορετικό, συμπληρωματικό ρόλο για να μην αποτελέσει… βαρίδιο στην πρόοδο της ομάδας. Για το τι προσέφερε ο πρώην σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια, θα ήταν περιττό να το αναλύσουμε. Σε σχέση με το τι μπορούσε να προσφέρει την τελευταία διετία, σίγουρα η έλευση του Πίτερς αποτελεί τεράστια αναβάθμιση, που φέρνει και πολλά διαφορετικά στοιχεία.

Ο “Πρι” έπαιζε κυρίως με την επαφή και πόνταρε στην εξαιρετική αίσθηση του χώρου και τα φοβερά του τελειώματα είτε με το δεξί είτε με το αριστερό του χέρι. Ο αντικαταστάτης του είναι αξιοπρεπής στο post και μπορεί να πάρει μπάλες και να τις αξιοποιήσει. Ωστόσο, το μεγάλο του ατού είναι το μακρινό σουτ. Τι σημαίνει αυτό; Όταν βγαίνει ο Βεζένκοφ (εφόσον μείνει φυσικά), ο Μπαρτζώκας δεν θα χάνει την απειλή από μακρινή απόσταση. Κάθε άλλο. Θα έχει έναν εκ των πιο χαρισματικών Stretch 4 της EuroLeague. Η ικανότητά του στα τρίποντα αλλά και γενικά στα long range shots είναι τρομερή. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε.

Φυσικά έχει και αδυναμίες αρκετά σημαντικές που δεν του επέτρεψαν να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Υστερεί ξεκάθαρα στην αθλητικότητα. Τα πόδια του είναι αργά και οι αθλητικοί αντίπαλοι μπορούν να τον “σημαδέψουν”. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι “τρύπα” στην άμυνα. Είναι μαχητικός και προσπαθεί να κουμαντάρει σωστά του σώμα του για να βοηθήσει. Κι αυτό το στοιχείο εκτιμήθηκε απ’ το τεχνικό τιμ που στο… κάτω-κάτω δεν είχε και… δύο εκατομμύρια ευρώ για τεσσάρι, οπότε έκανε εξαιρετική επιλογή για το ρόλο που τον προορίζει.

Πηγή: dunks.com.cy

Σχετικά άρθρα