Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Basketball Champions League ενέκρινε μια αλλαγή στο φορμάτ των Play-Offs και της τελικής φάσης της διοργάνωσης για τη σεζόν 2020-2021.

Συγκεκριμένα, τα Play-Offs θα διεξαχθούν με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος, αντί για σειρές best-of-3 στη Φάση των 16 και στα Προημιτελικά.

Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο της Κανονικής Περιόδου θα προκριθούν στο νέο φορμάτ των Play-Offs. Μετά την ολοκλήρωση της Κανονικής Περιόδου, μία κλήρωση θα αναδείξει τους τέσσερις νέους ομίλους των τεσσάρων ομάδων, που θα αναμετρηθούν εντός κι εκτός έδρας τον Μάρτιο.

Κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες (τρεις εντός και τρεις εκτός) και οι πρώτες δύο κάθε ομίλου θα προκριθούν στο Final 8 με το οποίο θα ολοκληρωθεί η δράση της σεζόν 2020-2021, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου του 2021.

Τα Play-Offs θα αρχίσουν, βάσει του αρχικού προγραμματισμού, το διήμερο 2-3 Μαρτίου του 2021. Το πλήρες, ανανεωμένο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την κλήρωση των Play-Offs τον Φεβρουάριο.

Σχετικά άρθρα