Το NBA σημείωσε άνοδο τηλεθέασης σε Βραζιλία, Αυστραλία και Φιλιππίνες, αποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου να μεγαλώσει τα «σύνορά» του εκτός της Βόρειας Αμερικής αποδίδουν καρπούς.

Στη Βραζιλία, οι αγώνες της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ προσελκύουν κατά 16% μεγαλύτερο μέσο κοινό σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση μεταξύ χωρών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στο μεγαλύτερο συνολικό κοινό, σύμφωνα με το πρωτάθλημα. Η χώρα της Νότιας Αμερικής σημείωσε επίσης άλμα στις συνδρομές του NBA League Pass, στις πωλήσεις φανέλες και στη συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αυστραλία έχει 35% μεγαλύτερο μέσο κοινό σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της τηλεθέασης κατά 27% για τη σειρά αγώνων του NBA ανήμερα των Χριστουγέννων. Άλλωστε, το ρόστερ της εναρκτήριας βραδιάς του πρωταθλήματος περιελάμβανε οκτώ Αυστραλούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του βετεράνου γκαρντ Πάτι Μιλς και του ανερχόμενου αστέρα Τζος Γκίντεϊ.

Το ΝΒΑ έχει επίσης αυξηθεί στην τηλεθέαση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις Φιλιππίνες. Η σελίδα του NBA στο Facebook έχει περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια ακόλουθους από τις Φιλιππίνες, τη Νο. 1 χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα