Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος σχολίασε τα όσα λυπηρά γίνονται τον τελευταίο καιρό με αποχωρήσεις ομάδων από τις εθνικές κατηγορίες, προτείνοντας μάλιστα αμέσως μόλις ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα οι ομάδες να δηλώνουν αν θα κατέβουν ή όχι στο επόμενο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αγαπητοί φίλοι,

Ξέρετε ότι σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπος ποτέ δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν φοβήθηκα να πω την άποψή μου ακόμα κι αν πληγώνει μερικούς. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί όλη η μπασκετική Ελλάδα ένα ντεμαράζ αποχωρήσεων από ομάδες που τελευταία στιγμή αποφασίζουν να μην συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ υποβιβάζοντας κατά πολύ την εικόνα που θέλουμε όλοι να εκπέμπουν τα πρωταθλήματα μας.

Η πρόταση η δική μου είναι ότι αμέσως μόλις τελειώνει το πρωτάθλημα θα πρέπει οι ομάδες να δηλώνουν αν θα κατέβουν ή όχι. Δεν γίνεται τελευταία στιγμή να αποχωρούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Πρέπει να σέβεσαι τη διοργανώτρια αρχή και τις υπόλοιπες ομάδες.

Επίσης, οι ομάδες που θέλουν να παίξουν μπαράζ ανόδου ή υποβιβασμού θα πρέπει να επιβεβαιώνουν από πριν ότι αν χρειαστεί να παίξουν στο ανώτερο πρωτάθλημα θα μπορούν να συμμετάσχουν. Αν δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν την συμμετοχή τους έστω και με το κατώτερο μπάτζετ, τότε να μην συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία των playoff. Σε περίπτωση που ένας σύλλογος, ενώ έχει δηλώσει ότι θα παίξει κανονικά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποχωρήσει, τότε θα πρέπει να υποβιβάζεται δύο κατηγορίες!

Κύριοι, το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από σωστό προγραμματισμό τόσο από τα υψηλά κλιμάκια του αθλήματος όσο και από όλους εμάς τους παράγοντες που δεν γίνεται να είμαστε άμοιροι ευθυνών».

Σχετικά άρθρα