Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, εξέφρασε σήμερα την απογοήτευση του από την άρνηση του γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, να ζητήσει συγγνώμη για τη δημοσίευση ενός συνδέσμου με αντισημιτικό ντοκιμαντέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τόνισε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον επτά φορές All-Star την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ίρβινγκ δέχτηκε πυρά μετά τη δημοσίευση του συνδέσμου της ταινίας στο Twitter την περασμένη Πέμπτη και αρχικά υπερασπίστηκε την απόφαση του κατά τη διάρκεια μιας μάλλον αμφιλεγόμενης συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα το Σαββατοκύριακο, ενώ στη συνέχεια διέγραψε τη δημοσίευση.

Σε κοινή ανακοίνωση των Νετς με την Anti-Defamation League την Τετάρτη (2/11), ο Ίρβινγκ είπε ότι αντιτίθεται σε κάθε μορφή μίσους, ενώ ο παίκτης και οι Νετς δήλωσαν ότι θα δωρίσουν από 500.000 δολάρια σε οργανισμούς που εργάζονται για την εξάλειψη του.

Το ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών εξέδωσαν επίσης ανακοινώσεις, στις οποίες καταδίκασαν τη ρητορική μίσους, αλλά δεν ανέφεραν ονομαστικά τον Ίρβινγκ μέχρι την τοποθέτηση του Σίλβερ.

«Ο Κάιρι Ίρβινγκ πήρε μια απερίσκεπτη απόφαση να δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο από μια ταινία που περιέχει βαθιά προσβλητικό αντισημιτικό υλικό», δήλωσε ο Σίλβερ στην ανακοίνωση του, προσθέτοντας: «Αν και εκτιμούμε το γεγονός ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με τους Μπρούκλιν Νετς και την Anti-Defamation League για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και άλλων μορφών διακρίσεων, είμαι απογοητευμένος που δεν έχει ζητήσει συγγνώμη χωρίς επιφυλάξεις και πιο συγκεκριμένα να καταγγείλει το άθλιο και επιβλαβές περιεχόμενο που περιέχεται στην ταινία που επέλεξε να δημοσιοποιήσει».

Ο Ίρβινγκ έχει μιλήσει ανοιχτά για πολλά αμφιλεγόμενα θέματα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αγωνίστηκε σε μόλις 29 από τους 82 αγώνες του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου 2021-22, λόγω της απόφασής του να μην κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19.

Σχετικά άρθρα