Ανοικτό παραμένει, το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ανώτερο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Κρεγκ Ρίντι.

Η ΔΟΕ, εξέδωσε τον περασμένο Φεβρουάριο, οδηγίες προς τα διοικητικά όργανα του αθλητισμού, για τον αποκλεισμό αθλητών των δύο χωρών από τους αγώνες, δεδομένου ότι, η Λευκορωσία έχει χρησιμοποιηθεί ως σταθμός για την ρωσική εισβολή.

«Θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το τι συμβαίνει σε καθεμία από αυτές τις δύο χώρες και εικάζω ότι η γενική αίσθηση θα ήταν ότι δεν θα πρέπει να προκριθούν», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Ρίντι, στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε:
«Οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν με το πώς θα μπορούσαμε να επιτύχουμε κάποιον βαθμό εκπροσώπησης, αλλά αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει σαφής τρόπος για να το κάνουμε. Επομένως, διατηρείται το status quo».

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές, θα χάσουν προκριματικά για το Παρίσι 2024, ως αποτέλεσμα των μέτρων που ισχύουν, ενώ τον περασμένο Μάϊο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Ρωσίας παραμένει αβέβαιη.

Σχετικά άρθρα