Δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ (13/11, 21.00) υποδεχόμενος την Αναντολού Εφές για την 8η αγωνιστική της Euroleague και θα γίνει δυσκολότερο η αν τελικά παραταχθεί χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τον Γιώργο Βόβορα πάντως να μην πρόκειται να ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του, αν ο παίκτης δεν είναι απολύτως έτοιμος.

Στις δηλώσεις του την Πέμπτη (12/11) ο τεχνικός των «πράσινων» είπε για το ματς με την τουρκική ομάδα: «Πέρσι ήταν η καλύτερη ομάδα. Έχει τον ίδιο κορμό, έχει εξαιρετική χημεία και σε κάθε πεντάδα της έχει τρεις παίκτες που παίζουν εξαιρετικά το πικ εντ ρολ. Άρα αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι η άμυνά μας πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε μάθει και από το πάθημά μας με την ΤΣΣΚΑ. Εκεί νομίζω κατάλαβαν όλοι ότι αν δεν έχουμε σωστή αμυντική προσήλωση και δεν μειώσουμε τα αμυντικά μας λάθη δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν.

Πρέπει να είμαστε σωστοί αμυντικά. Αν είμαστε σωστοί, δεν θα βρεθούμε να κυνηγάμε διαφορές 15 πόντων. Επιθετικά μπορεί να κάνουμε λάθη. Αμυντικά όμως δεν επιτρέπεται. Το ματς με τη Φενέρ είναι το καλύτερο παράδειγμα».

Ενώ για τον νεοαποκτηθέντα Σέλβιν Μακ ανέφερε: «Ο Μακ είναι ένα παιδί που έχει προπονηθεί μόνος του. Αλλά είναι διαφορετική η δική μας προπόνηση. Έχει προσωπικότητα έχει διάβασμα και έχει πρώτα στο μυαλό του να δημιουργήσει. Είναι αυτό που μας χρειάζεται. Θέλει χρόνο προσαρμογής. Θα είναι έτοιμος και θα παίξει αύριο.

Από την πρώτη κουβέντα που κάναμε του το ξεκαθαρίσαμε. Έχουμε ρόλους, έχουμε χημεία και θέλουμε έναν παίκτη να δέσει το σύνολο. Όχι να δημιουργήσει θέμα στους ρόλους. Η ομάδα έτσι θα προχωρήσει, έτσι θα προοδεύσει. Στο πρόσωπό του θα βρούμε τον παίκτη που θα κάνει και στις δύο πλευρές καλύτερη την ομάδα».

Σχετικά άρθρα