Η Άμιλλα Περιστερίου τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να ετοιμάζει τους αθλητές της για το επόμενο βήμα!

Το προπονητικό πρόγραμμα και πλάνο που έχει θέσει ο Υπεύθυνος Ακαδημίας Κοτσιαρίδας Θοδωρής μαζί με το προπονητικό του επιτελείο αποδίδει καρπούς παρόλη την κατάσταση της πανδημίας και της αποχής για κάποιο χρονικό διάστημα από τα γήπεδα.

Οι βάσεις είχαν στηθεί και με το δόθηκε η ευκαιρία της επανέναρξης, με σοβαρότητα και συνέπεια ανέδειξαν την δουλειά που γίνεται από όλους για την υλοποίηση των στόχων.

Μετά από δύο δύσκολες χρονιές λόγω της κατάστασης η Ακαδημία κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει τους αθλητές της αλλά όλο και περισσότερα παιδιά και οι γονείς τους εμπιστεύονται την ομάδα.

Οι προπονητές των Ακαδημιών όπως και ο Γυμναστής, επιλεγμένοι με απαιτητικά κριτήρια τόσο για την προπονητική τους ικανότητα, όσο για την μεταδοτικότητα τους και για την παιδαγωγική τους μόρφωση μεταδίδουν τις γνώσεις τους απλόχερα!


Προπονητές αυτών οι Καμπίτης Δημήτρης και Καπαρελιώτης Στάθης (πρώην αθλητές της Ακαδημίας) , Δήμας Μανώλης (20 χρόνια στην ομάδα).

Όλα τα τμήματα αγωνίζονται σε τουρνουά ώστε να χαρούν το παιχνίδι τα παιδιά που τόσο τους έλειψε!!
Όσο αναφορά τα αγωνιστικά τμήματα αποτελούνται εξολοκλήρου με αθλητές από τα σπλάχνα της Ακαδημίας που στηρίζει τα παιδιά της και προελαύνουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης τους!!

Το τμήμα προμίνι της ομάδας του κόουτς Σπηλιώτη Θοδωρή (αθλητή από τις Ακαδημίες και εν ενεργεία στο ανδρικό) συμμετέχει σε τουρνουά αναπτυξιακού χαρακτήρα με ομάδες από όλη την Αττική και μπαίνουν σε ρυθμό αγωνιστικό καθώς χαίρονται την συμμετοχή τους στου αγώνες.

Το τμήμα Μίνι της ομάδας του κόουτς Κοτσιαρίδα Θοδωρή (Υπεύθυνος Ακαδημίας, πρώην αθλητής της Ακαδημίας και προπονητής αυτής 18 έτη), με αθλητές νέους αποδίδει όμορφο μπάσκετ και θέτει τις βάσεις για το μέλλον, καθώς σε αυτή την ηλικία σκοπός είναι η γνώση και η χαρά του παιχνιδιού.

Το παμπαιδικό τμήμα 2008 του κόουτς Αλεξανδρίδη Αλέξανδρου (8 έτη στην Ακαδημία), προχωρά αήττητο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ με 7/7, καθώς ετοιμάζονται για το παιδικό τμήμα και τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις!

Το παιδικό Β 2007 του κόουτς Σείζη Αλέξανδρου (πρώην αθλητής της Ακαδημίας), αγωνιζόμενο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ ενάντια σε μεγαλύτερα παιδιά, μετρά τις δυνάμεις του και προετοιμάζεται κάθε εβδομάδα για τους αγώνες του Παιδικού πρωταθλήματος στην Β ΕΣΚΑ, αφού πολλά από αυτά τα παιδιά αγωνίζονται στο πρωτάθλημα με τους 2006.

Το παιδικό 2006 λοιπόν επίσης του κόουτς Σείζη, αγωνιζόμενο με μία μίξη αθλητών 2006 και 2007 στο πρωτάθλημα της Β ΕΣΚΑ ,πρωταγωνιστεί και κατέχει την 3η θέση, κοιτάζοντας προς την κορυφή και την 2η θέση που δίνει το εισιτήριο της ευκαιρίας για την Α ΕΣΚΑ.

Το εφηβικό τμήμα του κοουτς Τσαγκόπουλου Νίκου για 2η χρονιά, με παιδία που συμμετέχουν 1η χρονιά στο πρωτάθλημα (2005) κατά την πλειοψηφία καθώς οι 2003 λόγω σχολών ταξίδεψαν στην επαρχία, με εξαιρετική δουλειά και πάθος απέναντι σε αθλητές 2004 και 2003 προετοιμάζουν την επόμενη σεζόν καθώς θα είναι η χρονιά τους και φυσικά η ευκαιρία τους για άνοδο. Με παράδοση στα τμήματα των κοριτσιών καθώς στο παρελθόν οι κορασίδες του συλλόγου έχουν αγωνιστεί και σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και τελικούς ΕΣΚΑ δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιτυχίες, καθώς οι Κορασίδες του κόουτς Αλεξανδρίδη έχουν το αήττητο με 9/9 και κατέχουν την 1η θέση και τη πρόκριση στη 2η φάση προς την άνοδο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών και στόχος είναι η ανδρική και η γυναικεία ομάδα του Συλλόγου που φυσικά η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία αντικατοπτρίζεται στην εικόνα τους!

Το Ανδρικό τμήμα του Συλλόγου εμπιστεύεται τον κόουτς Μακρή Βαγγέλη στο τιμόνι της ομάδας εδώ και πολλά έτη, αγωνιζομένο στο πρωτάθλημα της Β ΕΣΚΑ προχωρά αήττητο με την στόφα του νικητή και με το 6/6 χτυπάει την πόρτα της ανόδου με πρωταγωνιστή έναν αθλητή από το παραγωγικό πρόγραμμα της ομάδας τον Σπηλιώτη Θοδωρή, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους αθλητές του αλλά και ολόκληρης της Ακαδημίας!!! Στο ανδρικό τμήμα συμμετέχουν και αγωνίζονται από το εφηβικό τμήμα άλλοι δυο αθλητές!

Το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου με κόουτς την παλιά αθλήτρια αυτού Γουναρά Τούλα, αγωνιζόμενο στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ έχει καταφέρει να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο, με άρνηση στην ήττα καθώς με το που ήρθε η μια και μοναδική, πείσμωσε τα κορίτσια και σκαρφάλωσαν στη 1η θέση κοιτώντας και μόνο προς τις εθνικές κατηγορίες και την Α2!

Η επιτυχία λοιπόν δεν είναι τυχαία καθώς ολόκληρη η ομάδα, Ακαδημία και Ανδρικό – Γυναικείο τμήμα, απαρτίζονται από ανθρώπους από τα σπλάχνα αυτής, δουλεύοντας με κοινό σκοπό και ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα προς την επιτυχία!!

Αρωγός σε όλη αυτή την δουλειά και όραμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουκουβίνας Βασίλης, το Δ.Σ του Συλλόγου , οι υποστηρικτές της ομάδας και φυσικά ο πυρήνας της ομάδας γονείς, κηδεμόνες και παιδιά.

Ένα τρανό παράδειγμα για όλους ο τρόπος λειτουργίας ολόκληρης της Ομάδας και η δομή αυτής.

Σχετικά άρθρα