Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Θωμάς Γκούτζιας αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση του lockdown στον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο SerresBasket ο 30χρονος σέντερ και αρχηγός των Ίκαρων Σερρών, ο οποίος βρίσκεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα, όντας παράλληλα και προπονητής στις Ακαδημίες του μακεδονικού συλλόγου:

«Σίγουρα οι “εποχές” που ζούμε είναι περίεργες και πρωτόγνωρες για όλους μας. Δυστυχώς όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά ολόκληρος ο αθλητισμός ακόμα και ο επαγγελματικός είναι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Σαφώς πάνω από όλα είναι η υγεία, αλλά και η επιβίωση μας. Πολλά παιδιά ζουν από αυτό και δεν έχουν κανένα επιπλέον εισόδημα, ούτε τώρα, ούτε στην προηγούμενη καραντίνα!

Σκέψου ότι τους τελευταίους 10 μήνες έχεις πληρωθεί τους 4-5! Ενώ παράλληλα πολλά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη παίζουν κανονικά, ακόμα και στην γειτονική μας Βουλγαρία (!) (Β’ Εθνική) και εμείς δεν μπορούμε να μπούμε ούτε για προπόνηση.

Όπως επιτρέπεται η άθληση σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούσε και σε κλειστούς, κάνοντας ένα τεστ και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Έστω για προπονήσεις αρχικά γιατί αν συνεχιστεί αυτό πολλά παιδιά δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τον εαυτό τους!».

Σχετικά άρθρα