Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Κιμ Τιλί.
Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν ότι δεν θα κάνουν χρήση του όρου optout που είχε στο συμβόλαιό του ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Πέρσι, ο 29χρονος άσος, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έπαιξε σε 10 ματς στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 3.8 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ, 0.2 κλεψίματα και 0.2 λάθη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Κιμ Τιλί ότι θα κάνει χρήση του όρου opt out που έχει στο συμβόλαιο του. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».
Παράλληλα, παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από την Πέμπτη (5/7) ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.
Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν τη συμφωνία για τρία χρόνια, με τον Αμερικανό γκαρντ να αποτελεί έτσι την πρώτη μεταγραφή τους.
Αναλυτικά: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γουίλιαμ Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ θα φορά την “ερυθρόλευκη” φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια.
Το Who is Who
O Nigel Williams-Goss, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του στο Όρεγκον των ΗΠΑ.
Σε κολεγιακό επίπεδο αγωνίστηκε με τις φανέλες των Washington (2013–2015) και Gonzaga (2016–2017). Στο ντραφτ του 2017 επιλέχθηκε στο Νο55 από τους Γιούτα Τζαζ και την ίδια χρονιά ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την φανέλα της Παρτιζάν. Με την ομάδα του Βελιγραδίου κατέκτησε το 2018 το Κύπελλο Σερβίας και αναδείχθηκε MVP.
Στην Αδριατική λίγκα είχε μέσο όρο 32:20 λεπτά συμμετοχής, 16.9 πόντους (89.1% στις βολές, 51.9% στα δίποντα και 46.2% στα τρίποντα), 7 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 3.2 ριμπάουντ.
Στο Σερβικό πρωτάθλημα είχε μέσο όρο 29:22 λεπτά, 19.6 πόντους (92.1% στις βολές, 54.4% στα δίποντα και 52.8% στα τρίποντα), 8 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα.
Στο Eurocup είχε μέσο όρο 30:12 λεπτά συμμετοχής , 17 πόντους ( 85% στις βολές, 48.8% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα), 6.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 ριμπάουντ.
Το 2013 ως μέλος της ομάδας U19 των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».



