Αν και η Όμικρον σαρώνει την χώρα μας και τα κρούσματα είναι αυξημένα κατά πολύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, παρότι αρχικά φαινόταν πως λόγω της επέλασης της Όμικρον, η κυβέρνηση ίσως και να αυστηροποιήσει τα μέτρα, τελικά μπορεί και να τα χαλαρώσει.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την ταχεία κλιμάκωση της επιδημίας στις προσεχείς δύο εβδομάδες και την κορύφωσή της μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών:

– Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).
– Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν την Τετάρτη (12/1). Αύριο Τρίτη αναμένεται να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου

Σχετικά άρθρα