Οριστική αναβολή στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) καθώς η Αστυνομία έκανε γνωστό πως απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή γύρω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή (30/5) για λόγους ασφαλείας.

Η κόντρα της προσωρινής διοικούσας του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών οδήγησε σε οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Νίκο Χαρδαλιά να απαγορεύει προ ημερών την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στο γήπεδο της Λεωφόρου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και την ομοσπονδία να ανακοινώνει πως θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή τους με φυσική παρουσία.

Σήμερα (28/5) η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε όμως πως απαγορεύει κάθε δημόσια συνάθροιση γύρω από την περιοχή του γηπέδου, για λόγους ασφαλείας, κάνοντας επί της ουσίας αδύνατο να διεξαχθούν οι εκλογές.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα (28/5) το Πρωτοδικείο απέρριψε τις αιτήσεις 28 σωματείων, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, παρ’ ότι δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο. Είχε προηγηθεί η δικαίωση 60 σωματείων που είχαν καταφέρει να πάρουν θετική απόφαση στις αιτήσεις τους, αλλά ακολούθησε η καταγγελία του Λευτέρη Αυγενάκη για παραπλανητικές μεθόδους και συμπαιγνία μεταξύ ΕΟΚ, δικαστικών και συλλόγων. Εν συνεχεία η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων που αναφερόταν σε αμφισβήτηση της δικαστικής εξουσίας κατηγορώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 “Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες
διατάξεις”, γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις” και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 “Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων”.
2. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής
30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:
α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού
Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και
β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι – λέσχες αντίπαλων ομάδων.

Σχετικά άρθρα