Η δίκη για τη φραστική επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Βασίλη Σπανούλη στις 2 Μαΐου του 2015 αναβλήθηκε εκ νέου τη Δευτέρα (13/1).

Πρόκειται για την… 8η αναβολή που παίρνει η υπόθεση και τη ζήτησε η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, Αριστομένη Τζαννετή, ο οποίος, όπως υποστηρίχθηκε, παρίσταται σε άλλη υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο.

Μάλιστα, η πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, σημειώνοντας: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει όμως. Έχει πάρει ήδη πέντε αναβολές λόγω παρέλευσης ωραρίου, μία μετά από κώλυμα του κατηγορούμενου και ακόμα μία, επειδή δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες. Δεν ευθύνεται βέβαια ο κατηγορούμενος, αλλά πρέπει να γίνει..».

Η απάντηση του εισαγγελέα ήταν: «Με τον νέο κώδικα ποινική δικονομίας δεν υπάρχει περιορισμός για την αναβολή στο πρόσωπο του κατηγορούυμενου. Για αυτό αυτό προτείνω να αναβληθεί η υπόθεση με το 349 ΚΠΔ, με την επισήμανση ότι δεν μπορεί συνέχεια να αναβάλλεται η υπόθεση».

Η πλευρά Σπανούλη ζήτησε να δοθεί μία σύντομη δικάσιμος προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για την 29η Απριλίου του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη στο Ζ’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν παρόντες και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Σχετικά άρθρα