Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά ο προγραμματισμένος για απόψε (13/10, 21:45) αγώνας της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, η γαλλική ομάδα δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό παικτών, καθώς λόγω κορωνοϊού, είχαν μείνει επτά διαθέσιμοι παίκτες και δύο νέοι, οι οποίοι όμως δεν είχαν δηλωθεί στη διοργάνωση.

Βάσει του κανονισμού που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 20-0, ωστόσο για αυτό θα αποφανθεί οριστικά ο αθλητικός δικαστής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αγώνας της Ευρωλίγκας για την 3η αγωνιστική μεταξύ της Βιλερμπάν και του Παναθηναϊκού που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Πολλοί παίκτες της Βιλερμπάν έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, με την ομάδα να μην έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί να παίξει.

Έχει ανοίξει διαδικασία που θα αξιολογηθεί από τον Δικαστή της Ευρωλίγκας ο οποίος θα λάβει την απόφαση εν ευθέτω χρόνο σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2020-21 λόγω της COVID-19».

Να σημειωθεί ότι ο Τάκης Τριαντόπουλος τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε να αναβληθεί -κι όχι να ακυρωθεί- το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν και πως οι «πράσινοι» δεν επιθυμούν να κερδίσουν στα χαρτιά, ούτε… δεκαεπτάχρονους.

«Επειδή αρκετοί φίλοι με ρωτούν και βλέπω και διάφορα να γράφονται, να διευκρινήω ότι ο Παναθηναίκός ζήτησε αναβολή του αγώνα, πρώτα από όλα για να διαφυλάξει την υγεία των παικτών και του επιτελείου του και δεύτερουν γιατί δεν θέλαμε να κερδίσουμε αγώνα στα χαρτιά, ούτε να κερδίσουμε δεκαεπτάχρονους παίκτες.

Το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό, οπότε και ταξιδέψαμε για Γαλλία, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα χάναμε εμείς τον αγώνα με 20-0, θα είχαμε πρόστιμο 100.000 ευρώ και θα είχαμε τον κίνδυνο αποβολής από την διοργάνωση, αν για οποιοδήποτε λόγο ξανασυνέβαινε κάτι παρόμοιο» έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος των «τριφυλλιού».

Σχετικά άρθρα