Τρεις ημέρες μας χωρίζουν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο και μόλις μία πριν την ανεπίσημη πρεμιέρα με τα πρώτα παιχνίδια ποδοσφαίρου σε άνδρες και γυναίκες και υπάρχει ενδεχόμενο ματαίωσής τους.

Μία δήλωση «βόμβα» από τον διευθύνων σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, Τοσίρο Μούτο, στάθηκε ικανή για να φέρει το άγχος και τα ερωτηματικά σχετικά με την τέλεση τους το φετινό καλοκαίρι και ενώ πέρσι είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη (20/7) ο Τοσίρο Μούτο δεν μπορεί να προβλεφθεί ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 και το τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη έξαρση, ενώ τόνισε θα υπάρχουν καθημερινά διασκέψεις και πως θα αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων. Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», ανέφερε ο Μούτο.

Σχετικά άρθρα