«Βουνό» είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου, με τον… θεσμικό παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας να τίθεται αντιμέτωπος με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Σκουρτόπουλο, μία διαφημιστική εταιρεία, αλλά ακόμα και υπαλλήλους και δικηγόρους.

Αιτία είναι οι ακυρώσεις των συμβάσεων και των συμφωνιών που υπήρχαν ανάμεσα στην πλευρά όσων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη με την ΕΟΚ του Λιόλιου, με τις αποζημιώσεις αν οι καταγγέλλοντες δικαιωθούν, να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και την οικονομική ευρωστία της Ελληνικής Ομοσπονδίας να βρίσκεται στον αέρα.

Μία από τις βασικές υποθέσεις είναι η απομάκρυνση του Σκουρτόπουλου, που είχε συμφωνία με την Εθνική Ομάδα μέχρι το 2024, αλλά απομακρύνθηκε εν μία νυκτί από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με την ΕΟΚ μάλιστα να αναφέρει πως ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός αποτέλεσε και το μεγάλο «αγκάθι» για την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη στη συνέχεια.

Η συνολική αποζημίωση του Σκουρτόπουλου, όσο και των συνεργατών του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, με τον «βραχνά» για την ΕΟΚ να μην σταματά εκεί, αφού η διαφημιστική εταιρεία Ρromo Sports διεκδικεί ποσό της τάξης των 672.000 ευρώ (572.000 αποζημίωση και 100.000 για ηθική βλάβη), καθώς όπως υποστηρίζει υπήρξε ανανέωση της σύμβασης τον Ιανουάριο του 2021, με την τωρινή ΕΟΚ να μην ακολουθεί τη συμφωνία.

Μάλιστα κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας έχουν κινηθεί και αρκετά μέλη (προπονητές, δικηγόροι κ.ά.) της πρώην ΕΟΚ, αλλά και υπάλληλοι των τοπικών ενώσεων (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ κ.ά.) κατηγορώντας τον Λιόλιο για αθέτηση συμφωνίας.

Η απόφαση μάλιστα για την υπόθεση του Σκουρτόπουλου αναμένεται μέσα στις επόμενες βδομάδες, αφού η δίκη ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που η ΕΟΚ ρίχνει το «μπαλάκι» στην προηγούμενη προεδρία, τονίζοντας πως δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί.

Κι όλα αυτά την στιγμή που ανάμεσα σε όλα τα άλλα, η ΕΟΚ του Λιόλιου είχε στείλει εξώδικο προς τον Δημήτρη Καρβέλα, που ήταν βαριά ασθενής, μόλις 19 μέρες πριν χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Πηγή: Documento

Σχετικά άρθρα