Η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση των ομάδων της Euroleague να ακυρώσουν όλα τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες, αφήνοντας επίσης αιχμές για την επιλογή της Αναντολού Εφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φενέρ, η οποία είναι εκτός της πρώτης οκτάδας με τη νέα βαθμολογία:

«Στη διάρκεια της διαδικασίας, επισημάνθηκε από τον σύλλογο προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους πως η αγνόηση των αγώνων που έγιναν και επηρέασαν την πορεία της διοργάνωσης ως τώρα, είναι ενάντια στη φυσική δυναμική του αθλητισμού.

Παρόλ’ αυτά, δεδομένης της δομής που έχει η EuroLeague, δεκατρείς (13) ομάδες ψήφισαν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, με τις επτά να τάσσονται υπέρ των δικών τους συμφερόντων λόγω της κατάταξης και κάποιες άλλες για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε σε μια απόφαση, με 7 ψήφους έναντι 6, να “διαγραφούν” όλα τα παιχνίδια που δόθηκαν με τις ρωσικές ομάδες.

[…] Παρόλ’ αυτά, πιστεύουμε πως σε τόσο ιδιαίτερες καταστάσεις, ευαίσθητες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα με τον πιο δίκαιο τρόπο για τις διοργανώσεις παρά για το προσωπικό συμφέρον.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να καταθέσουμε πως μείναμε έκπληκτοι από τη διαφωνία με την Αναντολού Εφές, την έτερη εκπρόσωπο της χώρας στην EuroLeague, σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Αφήνουμε την αξιολόγηση της κατάστασης στη διακριτική ευχέρεια του κοινού και των φιλάθλων του αθλητισμού.

Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές είναι ότι παρά την απόφαση που πάρθηκε, η ομάδα μας θα συνεχίσει να παλεύει με τον πιο δυναμικό τρόπο, προσδοκώντας στη στήριξη του κόσμου στα έξι εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια. Όπως δηλαδή συνέβη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να πετύχουμε αυτό που μας αξίζει».

Σχετικά άρθρα