Λίγο πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχώρησε σε μία αν μη τι άλλο περίεργη αλλαγή στο καταστατικό, την οποία υπογράφουν οι Παναγιώτης Τσαγκρώνης και Αριστείδης Γολέμης.

Μέχρι πρότινος για να συμμετείχε μία ομάδα σε εθνική κατηγορία όφειλε να κατεβάζει παιδική κι εφηβική ομάδα στα πρωταθλήματα των συγκεκριμένων ηλικιών. Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωνε ουσιαστικά τους συλλόγους να επικεντρώνονται στις μικρές ηλικίες για την προώθηση ταλέντων.

Με την αλλαγή όμως που έκανε η ομοσπονδία πλέον μία αντρική ομάδα για να παίξει σε εθνική κατηγορία δεν χρειάζεται να κατεβάζει παιδοεφηβικά.

Ουσιαστικά η ίδια η ΕΟΚ απαξιώνει έτσι τις μικρές ηλικίες και ωθεί τους συλλόγους στο να μη δίνουν έμφαση στα τμήματα υποδομής.

Η τροποποίηση της προκήρυξης αναφέρει:

«Άρθρο 7: Υποχρεώσεις σωματείων

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών δεν υποχρεώνονται να έχουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων και Κορασίδων ή Νεανίδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής».

Σχετικά άρθρα