Η συνεργασία της ΕΟΚ με την τράπεζα Eurobank κράτησε για περίπου δύο δεκαετίες και οι δύο πλευρές, με την ολοκλήρωση του συμβολαίου, χώρισαν φιλικά, όπως προκύπτει και από τις σχετικές δηλώσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μια σχέση συμπόρευσης που ξεπέρασε τα όρια της απλής συνεργασίας και τη χρονική διάρκεια των δύο δεκαετιών, κλείνει τον κύκλο της.

Ο όμιλος Eurobank δεν θα είναι πλέον ο κεντρικός χορηγός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, με τις συνθήκες της εποχής να οδηγούν στο τέλος αυτής της μορφής συνεργασίας, που υπήρξε η μακροβιότερη στην Ευρώπη, αλλά σε καμία περίπτωση και των στενών δεσμών μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο εξάλλου ότι μια κοινή πορεία 21 ετών, η οποία εκτός των άλλων συνδέθηκε και με δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα, το 2005 και το 2006, δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Τόσο το τυπικό τέλος, όσο όμως και οι διαρκείς δεσμοί των δύο πλευρών επισφραγίστηκαν σήμερα (9/2) στη συνάντηση που έγινε στην έδρα του τραπεζικού ομίλου, εκεί όπου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Γιώργος Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Ιωάννου και ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας κ. Μιχάλης Βλασταράκης, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της ΕΟΚ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Βαγγέλη Λιόλιο και τον γενικό διευθυντή κ. Ντίνο Σβερκούνο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μετά το τέλος της συνάντησης και την παράδοση κάποιων συμβολικών δώρων, έκανε την εξής δήλωση:
«Βρεθήκαμε σήμερα με ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού μπάσκετ και νιώθουμε ότι δεν είπαμε “αντίο”, αφού η σχέση που έχει αναπτυχθεί υπερβαίνει κατά πολύ μια απλή χορηγία, είναι σχέση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη. Η ζωή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς όπως και οι συνθήκες μεταβάλλονται το ίδιο γρήγορα και όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ έκλεισε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λησμονηθεί. Εμείς αντίθετα, θα έχουμε αυτή τη συνεργασία ως οδηγό για τις επόμενες της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θα είναι ευχής έργον να αναπτυχθούν και μελλοντικά τόσο ισχυροί και ειλικρινείς δεσμοί. Εκπροσωπώντας σήμερα την Ομοσπονδία, ευχαριστούμε από καρδιάς τον όμιλο Eurobank για όσα πρόσφερε στο ελληνικό μπάσκετ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Τράπεζα με το ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας: «Η στήριξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ ήταν για τη Eurobank σημείο αναφοράς της χορηγικής μας παρουσίας για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Αισθανόμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που βρεθήκαμε #pantadipla στους παίκτες, τους προπονητές, το επιτελείο της ομάδας και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες που έφεραν στην Ελλάδα. Στο Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Μουντομπάσκετ του 2006, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, μαζί στις πιο ψηλές κορυφές, μαζί και στις πιο δύσκολες μέρες. Ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο μετά από 21 χρόνια, ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα να είναι πάντοτε η αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, να φέρνει μετάλλια, να υψώνει τη σημαία μας και να κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους, εκπροσωπώντας πάντοτε το αθλητικό ήθος και το ολυμπιακό πνεύμα στην πατρίδα του. Οι άνθρωποι της Eurobank θα είμαστε πάντοτε στην κερκίδα της».

Σχετικά άρθρα