Το CAS έδωσε τέλος στην προσφυγή που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για συκοφαντική δυσφήμηση από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν φτάσει μέχρι το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, μετά την επίσης απορρηπτική απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της Ευρωλίγκας, αλλά και της έφεσης που κατατέθηκε αργότερα.

Όπως ενημερώθηκε η ”ερυθρόλευκη” ΚΑΕ, η υπόθεση έκλεισε χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στην πλευρά των “πρασίνων”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά του Ολυμπιακού, η απόφαση πάρθηκε μετά την άρνηση του δημοσιογράφου της NOVA να καταθέσει ενόρκως στο ανώτατο δικαστήριο, για τα όσα είχε μεταδώσει κατά την διάρκεια του εν λόγω αγώνα.

Η υπόθεση αφορά στον αγώνα των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου του 2018. Οι διαιτητές Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία) και Ζαμοΐσκι (Πολωνία) είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους περίμενε έξω από τα αποδυτήρια, λέγοντας: «Ξέρουμε ότι στοιχηματίζετε 20.000 ο Πολωνός, 20.000 ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε στον Μπερτομέου και στον Στόουκς τα πάντα».

Λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε σε αρκετά ΜΜΕ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πει «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 στον Ιταλό και 20.000 στον Πολωνό».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρνήθηκε την κατηγορία και έκανε καταγγελία στον Ολυμπιακό για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ το φινάλε της υπόθεσης δόθηκε τώρα με την τελεσίδικη απόφαση του CAS.

Σχετικά άρθρα