Ο Δημήτρης Αποσκίτης τοποθετήθηκε δημόσια με αφορμή το χθεσινό ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας τα προβλήματα που υπήρξαν στον πειθαρχικό έλεγχο από τους διαιτητές.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο πολύπειρος προπονητής και πρώην καλαθοσφαιριστής.

«Σπανίως μιλάω για την διαιτησία και το ίδιο θα κάνω και τώρα και δεν θα μιλήσω για τις αποφάσεις αυτές καθαυτες.
Τα ερωτήματα όμως που βάζω είναι τα εξής.

1. Γιατί στο επόμενο παιχνίδι να μην μπει ο Κος Μπαρτζωκας μέχρι το φάουλ και να τον πιάσει και από τον λαιμό. Αν δε, τιμωρηθει με διαφορετικό τρόπο να έχει το δικαίωμα να μιλάει για στημένο πρωτάθλημα και στο μεθεπομενο να ξαναγίνει το ίδιο από τον Κο Αταμαν και πάει λέγοντας????

2. Γιατι στο επόμενο παιχνίδι να μην έχουν και οι παίχτες την ίδια συμπεριφορά όπως κάποιοι σήμερα και να μην τιμωρηθουν????

3. Όταν οι συγκεκριμένοι διαιτητές παίξουν ομάδες χαμηλά στην βαθμολογία η ακόμη περισσότερο Α2 η και πιο χαμηλά, θα διαμαρτυρηθει ο προπονητής των χιλίων ευρώ λέγοντας του τι σφυρας ρε και θα αποβληθει πληρώνοντας και το πρόστιμο?

4. Είναι κανένας που πιστεύει ότι αν αυτή η διαιτησία με τις συγκεκριμένες αποφάσεις στον πειθαρχικο έλεγχο γινόταν στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών, θα τελείωνε η σειρά??????

Ένας λόγος που δεν σχολιάζω ποτέ διαιτησία είναι γιατί θεωρώ ότι πρέπει να βοηθάμε και όχι να κρίνουμε πάντα, όπως κάποιοι από όλες τις πλευρές που κυνηγούν φαντάσματα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αναφέρομαι τώρα γιατί θεωρώ ότι μερικές φορές η κριτική βοηθάει στην ομαλή διεξαγωγή.
Τώρα θα πουν κάποιοι ότι ο Χ Παναθηναϊκός θα τιμωρηθει από τον ανεγκέφαλο που έφτυσε μετά?

ΌΧΙ ΚΎΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΎΤΕ Ο ΚΟΣ ΑΤΑΜΑΝ ΟΎΤΕ Ο ΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ. ΘΑ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ.

Και το αν ήταν σωστό η λάθος το συγκεκριμένο σφυριγμα λέει τι, ότι δηλαδή σε κάθε λάθος του διαιτητή θα γίνεται αυτό?

Για να μην χαρακτηριστω οπαδικα και παίχτες του Ολυμπιακού έπρεπε να έχουν υποστεί πειθαρχικο έλεγχο.
Επικίνδυνο όλο αυτό για το ίδιο το μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα