Την απόσυρσή του από το τουρνουά Adidas Next Generation που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα της Euroleague αποφάσισε ο Προμηθέας.

Η αιτία είναι ότι στις εξετάσεις κορωνοϊού που έγιναν στην ομάδα U18 λίγο πριν απότην αναχώρησή της υπήρξαν κάποια ασαφή αποτελέσματα. Η ομάδα της Πάτρας βρισκόταν στον δεύτερο όμιλο μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ζαλγκίρις και την Τόφας και τη θέση της πήρε η Φενέρμπαχτσε.

Η ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Α.Σ.Π. Προμηθέα είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως η συμμετοχή της εφηβικής ομάδας στο τουρνουά Adidas Next Generation, που διοργανώνει η Euroleague για τις κορυφαίες ομάδες under 18, ματαιώνεται λόγω ασάφειας στα αποτελέσματα κάποιων τεστ Covid-19 που διενεργήθηκαν πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κωνσταντινούπολη, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολούθησαν επαναληπτικά τεστ τα οποία έδειξαν ότι δεν υπάρχει θετικό κρούσμα τελικά. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων η διοίκηση βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους, προτίμησε να μην ρισκάρει να ταξιδέψει η αποστολή εκτός συνόρων».

Σχετικά άρθρα