Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε ότι μέχρι νεωτέρας δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας διοργάνωσής της στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, οι εθνικές ομάδες Ανδρών των δύο χωρών αποβάλλονται από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και δεν θα αντικατασταθούν. Τα ως τώρα αποτελέσματά τους ακυρώνονται και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες των ομίλων τους προκρίνονται στη δεύτερη προκριματική φάση με έγκυρα τα αποτελέσματα τεσσάρων αγώνων.

Αυτό πρακτικά για την Εθνική μας σημαίνει ότι ο προγραμματισμένος για τις 3 Ιουλίου αγώνας στην έδρα της Λευκορωσίας ματαιώνεται και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη δεύτερη φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματα των αγώνων με Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία (εκκρεμεί ο εντός έδρας αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία στις 30 Ιουνίου).

Με δεδομένο ότι στη δεύτερη προκριματική φάση θα δημιουργηθεί ένας νέος όμιλος από τις τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων Α’ και Β’ και προκειμένου να μην υπάρχει ανισότητα ως προς τα αποτελέσματα που μεταφέρουν οι ομάδες του ομίλου Β’ στη δεύτερη προκριματική φάση, για τις τρεις ομάδες που θα προκριθούν από τον Α’ Όμιλο (συμμετέχουν Σερβία, Λετονία, Βέλγιο και Σλοβακία) δεν θα υπολογιστούν στο νέο γκρουπ τα αποτελέσματα απέναντι στην τελευταία ομάδα του ομίλου της πρώτης φάσης.

Σχετικά άρθρα