Η επανέναρξη της Α1 Γυναικών θα γίνει με το εξ αναβολής παιχνίδι ΠΑΟΚ- ΕΦΑΟ Ζωγράφου 3 Μαρτίου, ενώ το πρωτάθλημα
θα κάνει… κανονικό restart στις 6-7 Μαρτίου με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής (Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Ελευθερία Μοσχάτου, Παναθηναϊκός – Εσπερίδες, ΟΑ Χανίων – Νίκη Λευκάδας, ΕΦΑΟ Ζωγράφου – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – Σπόρτιγκ, ΠΑΣ Γιάννινα Κρόνος Αγ. Δημητρίου).

Με δεδομένο πως η Εθνική Γυναικών θα είναι παρούσα στο καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ, τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά γι’ αυτό και θα πραγματοποιούνται δύο αγωνιστικές ανά εβδομάδα (Τετάρτη και Σαββατοκύριακο) με την προοπτική το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Μάλιστα, η Η ΕΟΚ έστειλε σήμερα (22/2) επίσημη επιστολή στην Πολιτεία ζητώντας οικονομική ενίσχυση τόσο για εκείνη όσο και για τις ομάδες ώστε να καλυφθούν καταρχάς τα τεστ για τον κορωνοϊό (απαράβατος όρος στο πρωτόκολλο επανεκκίνησης να γίνουν τα τεστ για τον Covid-19 με το κόστος ωστόσο να είναι δυσβάσταχτο).

Σημειωτέον πως αν κάποιες ομάδες αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών τότε η ποινή είναι υποβιβασμός και το ίδιο ισχύει για την Α2 Ανδρών, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή… Θα ενισχύσει η Πολιτεία οικονομικά τις ομάδες; Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: θα πάρει την απόφαση η Πολιτεία να τροποποιήσει με δική της νομοθετική ρύθμιση την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους κανονισμούς ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η σεζόν, κάτι που κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη και λόγω της Εθνικής;

Πολλά τα ερωτήματα, πολλά και σοβαρά τα προβλήματα για τις ομάδες και πραγματικά κανείς δεν ξέρει αν τελικά η επανεκκίνηση είναι πρακτικά εφικτή…

Σχετικά άρθρα