Συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσε ο Αρίνας, ο οποίος αν και στην αρχή προσπάθησε να «μαζέψει» κάπως την εριστική χθεσινή του δήλωση, ότι ο «Greek Freak» δεν καταλαβαίνει ακόμα το μπάσκετ, έφτασε στο σημείο να του καταλογίζει έλλειψη βελτίωσης στο παιχνίδι του.

Συγκεκριμένα στάθηκε στο γεγονός ότι ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται 9 χρόνια στο NBA και «ακόμα μιλάμε για το σουτ του», ενώ στην κουβέντα έβαλε μέχρι και τον Τζόρνταν!

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην ηγέτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς:

«Έχει προσθέσει κάτι νέο στο παιχνίδι του; Έχει γίνει το ποσοστό του στο τρίποντο καλύτερο (όχι), έχει γίνει καλύτερο το midrange του (όχι), έχει βελτιωθεί στις βολές (όχι);

Έχει γίνει πιο δυνατός, τον έχει βοηθήσει αυτό στο να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις, κάτι που βελτιώνει το ποσοστό ευστοχίας. Αλλά έχει τα ίδια ψεγάδια από τότε, που ξεκίνησε το μπάσκετ.

Γι’ αυτό είπα πως χρειάζεται να μάθει το παιχνίδι περισσότερο για να καταλάβει πώς θα βελτιώσει συνολικά το παιχνίδι του. Είναι το ίδιο κτήνος, το ΙΔΙΟ κτήνος, αλλά πιο δυνατό και παθιασμένο.

Αν ο Τζόρνταν ήταν Έλληνας, θα είχε ακόμα τις ίδιες αδυναμίες; Δεν μπορούσες να τον σταματήσεις στο μπάσιμο, αλλά η εξέλιξη του fadeaway έγινε η χαρακτηριστική του κίνηση.

Αν, λοιπόν, η απάντηση είναι “όχι”, τότε η άποψή μου επιβεβαιώνεται. Οι παίκτες δεν γίνονται καλύτεροι, επειδή η επιτυχία τους λέει ότι δεν χρειάζεται πια να βελτιωθούν.

Όλοι το έχουμε πει: αν είχε σταθερό σουτ και τρίποντο, θα ήταν ασταμάτητος. Έχουν περάσει εννέα χρόνια και ακόμα λέμε το ίδιο, αλλά όσα λέω είναι λάθος.

Άκου έναν hater, γιατί αυτός ξέρει τις αδυναμίες σου, κάτι που σημαίνει πως έχει το σχέδιο να γίνεις καλύτερος»

Σχετικά άρθρα