Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΚΑΕ Άρης, με θέματα συζήτησης την απαγόρευση μεταγραφών, την οικονομική κατάσταση στην οποία η ομάδα βρίσκεται, το θέμα του Αλεξανδρείου, αλλά και τη νέα σεζόν η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

«Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019 ο κύριος Γουλιέλμος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ Άρης. Ο ΑΣ Άρης δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Όπως έχετε δει η προσπάθεια που γίνεται από τον ΑΣ Άρη είναι πολύ μεγάλη. Όταν αναλάβαμε όλοι μας είπαν ότι θα βοηθήσουμε την ομάδα. Όταν παραλάβαμε η ομάδα ήταν τελευταία με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και είχε γίνει μόλις μια πληρωμή. Το πρώτο που κοιτάξαμε ήταν τι θα γίνει με τις πληρωμές. Μέχρι τον Μάρτιο είχαμε καταλάβει 4 μηνιάτικα. Η ομάδα πήγαινε καλά και θα σωνόταν, όμως είχε έρθει ο κορωνοίός και το πρωτάθλημα διακόπηκε.

Την επόμενη χρονιά είχε έρθει οδηγία από τη FIBA να μην δίνονται δελτία σε ξένους και Έλληνες αθλητές ομάδων που έχουν BAN και αυτό τους έκανε ακόμα πιο επίμονους γιατί πίστευαν ότι έτσι θα πάρουν τα χρήματα τους. Η ΚΑΕ Άρης βρέθηκε στην πολύ δύσκολη θέση να πιέζεται από παντού και να μην μπορεί να διαπραγματευτεί. Έγινε η νέα ομάδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ο στόχος μας ήταν να πάμε λίγο καλύτερα. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που έγινε σε διοικητικό κομμάτι. Θα ήθελα να πω ωστόσο ότι έγινε μια ομάδα με όλες τις απαγορεύσεις, με τον Άρη να έχει το όνομα που έχει λόγω των πληρωμών και αυτά πρέπει να τα επισημάνουμε για να μην αδικούμε αυτούς που ήταν σε αυτή την ομάδα.

Θα σας αναφέρω τα νούμερα της φετινής σεζόν. Συνολικά από τον 12/2020 μέχρι 30/6, είχαμε συνολικά έσοδα 1.147.145 ευρώ και έξοδα 1.146.800.

429.000 ήταν από ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογο βάζοντας χρήματα. Αυτό ήταν το ποσό που είχα πει και εγώ περίπου ότι μπορούμε να φέρουμε στην ομάδα. 232.000 από το στοίχημα, 48.000 από το ΚΕΠΑ και 21.000 από τις προκαταβολές. Είχαμε και μια ταμιακή διευκόλυνση από τον ΑΣ μαζί με τον έρανο ήταν 140.000. Έχουμε υπογράψει συνυποσχετικό με την ΚΑΕ ότι αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στον ΑΣ.

742.000 πήγαν στους αθλητές, 56.000 σε διοικητικό προσωπικό, 36.000 σε μάνατζερ και όλα τα υπόλοιπα είναι για όλα αυτά που περικλείουν μια ομάδα όπως ταξίδια, ιατρικά, ξενοδοχεία κτλ.

Αν ο Άρης δεν είχε τα χρέη του 2012 για παράδειγμα, δεν θα ήταν εδώ. Όλοι εμείς προσπαθούμε να μειώσουμε τα έξοδα όταν όμως πληρώνεις τόσα πολλά παλιά έξοδα συνεχώς δημιουργούνται καινούρια όπως με τον Λάσκαρη ή τον Γουλιέλμο.

Στο μυαλό μας έχουμε ως πρώτο στόχο να λύσουμε την απαγόρευση μεταγραφών. Είναι σημαντικό η ομάδα να μπορεί να διαλέγει τους παίκτες που θέλει. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε υπέρ των συμφερόντων της ομάδας και του συλλόγου. Φέτος παίξαμε με αθλητές που οι περισσότεροι ήταν χαμηλόμισθοι. Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε υψηλόμισθους και να χρεώσουμε την ομάδα και να λέμε ότι βγήκαμε 6οι ή 5οι.

Όπως γνωρίζετε νέος μας προπονητής είναι ο Γιάννης Καστρίτης, έχουμε συζητήσει μαζί του για το μπάτζετ και τη φιλοσοφία και προχωράμε. Ο στόχος της νέας σεζόν είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και διοικητικά να μειώσουμε τα χρέη. Στόχος είναι και φέτος να πληρώνονται όλοι οι παίκτες. Όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι εκτός από ένα ποσό 4000 ευρώ που απομένει για τον Τσάλμερς. Με τον Ντραγκίσεβιτς θα τηρήσουμε τον διακανονισμό μας, δεν υπάρχει θέμα.

Η αγορά φέτος βλέπει τον Άρη ότι πλήρωσε όλους τους αθλητές και δεν είναι αρνητικοί ούτε οι μάνατζερ ούτε οι αθλητές. Το μόνο που απομένει είναι να λύσουμε τα BAN. Από τα έσοδα μας λείπει το τηλεοπτικό που είναι όλο κατασχεμένο, όπως και οποιοδήποτε έσοδο από τον ΕΣΑΚΕ είναι κατασχεμένο. Σύντομα θα βγουν τα διαρκείας και καλούμε όλο τον κόσμο να τα προμηθευτούν. Είναι βασικό έσοδο. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία να υπαχθούμε στη νέα ρύθμιση των 140 δόσεων γιατί είναι ένα ποσό που μπορούμε να πληρώνουμε».

Για τις συζητήσεις με επενδυτές: «Αναφέρθηκα σε αυτό το κομμάτι γιατί ήδη είχε κυκλοφορήσει. Όντως υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με δύο εταιρίες».

Για τον Ντραγκίσεβιτς: Το παιδί αυτό απέσυρε το ποστάρισμα του και αυτό γιατί υπάρχει ένας διακανονισμός, υπήρξε μια διαφωνία που λύθηκε. Θα ήθελα να τονίσω ότι και στην ανακοίνωση μας αναφέραμε ότι όλοι είναι πληρωμένοι, ωστόσο στάθηκε ο κόσμος στο ποστάρισμα του Βλάντο, ένα θέμα που ωστόσο λύθηκε.

Για την πολυμετοχικότητα: «Είναι μια λύση για να βοηθούνται οι ομάδες. Απλά είναι ένα ζήτημα που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και πρέπει να γίνει στο σωστό τάιμινγκ. Στο επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για την πολυμετοχικότητα».

Σχετικά με κάποιους πιστωτές του Άρη όπως ο Τσαϊρέλης και ο Βεργίνης: «Είχαμε μια προσπάθεια από την ΚΑΕ Άρης να πληρωθούν όλα τα χρήματα στους πιστωτές της. Απλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι για να πάρουν τα χρήματα τους πρέπει να υπάρχει και ο Άρης. Δεν έχουμε κάποια διαφορά μαζί τους, εμείς κοιτάμε το συμφέρον της ομάδας και αυτοί το δικό τους. Το ότι μπήκαν κάποιες υπογραφές το 2008 με άλλες διοικήσεις και άλλα οικονομικά δεδομένα δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γίνεται εσαεί».

Για τον Σάββα Καμπερίδη: «Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάββα Καμπερίδη, που έκανε άψογα τη δουλειά του σε εποχές δύσκολες. Θα ήθελα να του πω ένα μπράβο και καλή συνέχεια . Είναι ένα παιδί που έβαλε πλάτη στα δύσκολα».

Για τα 18 συμβόλαια που υπογράφηκαν πέρσι: «Είπα ότι είναι κατασχεμένο το έσοδο από την κεντρική χορηγία του Πρωταθλήματος. Τα 18 συμβόλαια έγιναν λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών. Δεν θέλουμε να εκβιαστούμε από κανέναν παίκτη, θέλαμε να έχουμε παραπάνω παίκτες για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε ανά πάσα στιγμή».

Για το ποσό του ανοίγματος της περσινής σεζόν: «Το ύψος του ανοίγματος από την περσινή χρονιά είναι περίπου 15.000 διακανονισμένα, 4.000 στο Τσάλμερς. μαζί με τον Καμπερίδη και τον Ντραγκίσεβιτς είναι σύνολο 90.000. Σε μια σεζόν χωρίς τηλεοπτικά και χωρίς διαρκείας».

Για το θέμα του Αλεξανδρείου: «Σαν ΑΣ ήταν από τις πρώτες μας κινήσεις να ξεκινήσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του Αλεξανδρείου στον ΑΣ και στη συνέχεια στον ΑΣ. Ότι βήματα έπρεπε να κάνουμε, τα κάναμε σωστά. Περιμένουμε την απάντηση τους. Τρείς φορές ο κύριος Αυγενάκης είπε ότι το κοιτάμε και γι αυτό είχα πει και εγώ ότι είναι θέμα χρόνου να παραχωρηθεί, γιατί έτσι είχε πει και ο υπουργός δημόσια.

Όμως όπως φαίνεται δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Οι οικονομικές υπηρεσίες μας έχουν πει 10 φορές ότι βγάζουν την απόφαση από μέρα σε μέρα. Θεωρούμε πως πλέον είναι κοροϊδία, είναι θέμα του υπουργού να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Εμείς θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει και πρέπει ο οργανισμός Άρης να δει τι θα κάνει γι αυτό. Σαν ΑΣ Άρης ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να τελειώσει το ζήτημα του Αλεξανδρείου».

Για τους ανθρώπους που εκδηλώσαν ενδιαφέρον από τα Σκόπια: «Έχουν αποσταλεί κάποια μέιλ αλλά δεν ξέρω γιατί το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις. Η ΚΑΕ πρέπει να είναι σοβαρή και να μιλήσει όταν υπάρχει ένα αποτέλεσμα. Για να καταλάβετε δεν μας έχουν αποστείλει καν το ΑΦΜ τους. Δεν λέω ότι δεν είναι σοβαροί οι άνθρωποι αλλά πρέπει να γίνουν άλλες κινήσεις από πλευράς τους».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Θα έχουμε ένα μπάτζετ μικρό. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Να κάνεις ένα μπάτζετ με ανοιχτά τα γήπεδα ή κλειστά; Οι μόνες ομάδες που χάνουν είναι αυτές που έχουν κόσμο στα γήπεδα. Δηλαδή ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός».

Για τα χρέη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020: «Η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Περίπου στα 5.000.000 είναι τα χρέη. Κάποια παλιά έχουν πληρωθεί κάποια νέα υπάρχουν. Για κάθε επενδυτή είναι προϋπόθεση να πάρει ο ΑΣ Άρης τα χρήματα του πίσω».

Για τα BAN: «Έχουμε μιλήσει με τους 6 από τους 7 που έχουν τα BAN. Όλοι είναι διαλλακτικοί και καταλαβαίνουν την προσπάθεια που γίνεται, είναι σημαντικό και πιστεύω θα αρχίσουμε να λύνουμε τα πρώτα BAN άμεσα».

Για την άλλη εταιρία που ενδιαφέρεται για τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης: «Υπάρχει και μια δεύτερη εταιρία, πολύ μεγάλη, πολύ σοβαρή, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Έχει συζητηθεί, αλλά επειδή είναι μια εταιρία του εξωτερικού αργούν να πάρουν αποφάσεις. Αναμένουμε την απάντηση της εταιρίας».

Για τη θέση του τιμ μάνατζερ: «O Χρήστος Ταπούτος είναι μια από τις επιλογές μας για τη θέση του τιμ μάνατζερ, έχουν γίνει συζητήσεις, δεν έχει ανακοινωθεί».

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Σάββα Καμπερίδη: «Το… τέλεια δουλειά που είπαμε, έχει να κάνει και με τις πολύ δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν και ο άνθρωπος αυτός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Κάποιες φορές μπορεί να είναι επιλογή και των δύο. Ίσως και ο Σάββας να κουράστηκε. Το ότι ένας προπονητής όμως είναι καλός δεν σημαίνει ότι ένας άλλος δεν είναι. Ο Γιάννης Καστρίτης ταίριαζε καλύτερα στον προγραμματισμό για αυτή τη σεζόν».

Για το αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Είναι κάτι που θέλουμε και μπορεί να πετύχει, αλλά είναι κάτι που θέλει οργάνωση, ένα εγχείρημα που πρέπει να γίνει στο σωστό τάιμινγκ».

Για το πότε θα λυθούν τα BAN: «Δεν υπάρχει καν στο μυαλό μας να κάνουμε ομάδα με BAN. Ο σχεδιασμός μας είναι για μια ομάδα χωρίς BAN. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα. Μην σας φαίνονται πολλά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΑΕΚ που έχει 12 BAN».

Σχετικά άρθρα