Ο Λευτέρης Αρβανίτης παραχώρησε εκτενή συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν την ΚΑΕ Άρης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η έκδοση δελτίων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και ηγετικό στέλεχος της ΚΑΕ στον LIBERO 107.4:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με την FIBA και την ΕΟΚ. Η ΕΟΚ είναι αυτή που θα αποφασίσει γιατί η ΦΙΜΠΑ δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτό που πιεστικά έκανε στον ΑΡΗ σχετικά με τα ban και τους διακανονισμούς που δεν τηρήθηκαν από τον κ. Γουλιέλμο. Στο τέλος θα είναι καλό το αποτέλεσμα θεωρώ και θα παίξουμε κανονικά. Διότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του μπάσκετ αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ να μην κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα για αυτό τον λόγο (σ.σ. των δελτίων). Μέχρι την προτελευταία μέρα της έναρξης του πρωταθλήματος-όποτε αυτό αρχίσει, έχουμε τον χρόνο».

Σε ερώτηση για το ζήτημα της εγγυητικής, είπε:
«Στις 9 Οκτωβρίου υπάρχει μια δικάσιμος. Οι παίκτες και οι δικηγόροι τους, κατάφεραν και άλλαξαν τη προσωρινή απόφαση εκτέλεσης. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα γιατί θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο. Εμείς πρέπει σε αυτό το διάστημα να προσπαθήσουμε να βρούμε μια άκρη με τους Τσαϊρέλη, Βεργίνη, Ζάρα και Μούρτο, αλλά και με την περίπτωση του Πετράτου που εμείς λέμε ότι έχουμε δίκιο και θα χρειαστούμε αποφάσεις δικαστηρίων. Ο Βεργίνης και ο Τσαϊρέλης ήρθαν μαζί μου τότε και κάναμε το 99. Μετά επέστρεψαν τα παιδιά και δημιουργήθηκαν τα προβλήματα. Τώρα τους πήρα τηλέφωνο, μίλησα με τον Βεργίνη συγκεκριμένα και θα κάνουμε τα ραντεβού που πρέπει. Την τελευταία φορά που μίλησαν μαζί μου, τηρήθηκαν τα όσα είχα συμφωνήσει μαζί μου. Έτσι ίσως καταφέρουμε και σώσουμε την εγγυητική».

Ο κ. Αρβανίτης επιβεβαίωσε τις συμφωνίες με τους Τσάλμερς, Σούλερ, ΝτεΚόζι, Κουζέλογλου Αγραβάνη, Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς: «δεν γινόταν να αφήσουμε την ομάδα να φτιάχνεται τελευταία στιγμή. Έχουμε προχωρήσει σε κάποιες προφορικές συμφωνίες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν όταν λυθεί το θέμα με τα δελτία. Τα ονόματα που λέτε ισχύουν. Έτσι θα προχωρήσουμε, όπως είχαμε κάνει και τις χρονιές 2012-13 και 2013-14».

Αναφορικά με τη σημασία υποστήριξης της προσπάθειας από τον κόσμο, τόνισε: «Βρίσκω λεφτά ευρώ-ευρώ, από φίλους Αρειανούς. Ακόμα δεν έχουν βγει τα διαρκείας, δεν έχει γίνει η ΑΜΚ. Η φορολογική ενημερότητα ήρθε με πολύ δουλειά και τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ασφαλιστική, με χρήματα τα οποία μπαίνουν στην ομάδα από αυτά που είχα πει ότι θα μπουν. Αναμένουμε και τη συμμετοχή του κόσμου στα διαρκείας και στην ΑΜΚ, κάτι που θα μας δώσει μια ανάσα. Επομένως, αυτά που έλεγα εγώ πέρσι και φέτος, γίνονται πράξη κανονικά. Άσχετα, αν κάποιοι εντός ΑΡΗ προσπαθούν να πουν με ψέματα ότι δεν γίνονται».

Σχετικά με τα οκτώ ban που υπάρχουν από την εποχή του Νίκου Λάσκαρη είπε: «Είναι και τα 8 μπαν από τότε. Από την διετία που υπήρχε το πρόβλημα. Τον Σεπτέμβριο του 2017 που παραιτήθηκα εγώ, είχα βγει και είπα την αλήθεια. Και μαζί με το κείμενο της παραίτησης μου, και όταν ξαναμίλησα είχα πει για το που βαδίζει η ομάδα.. Από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία συνεχίζουν το ίδιο… βιολί για προσωπικούς τους λόγους και προσωπικά τους συμφέροντα. Προσπαθούν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια που γίνεται. Αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο και προσπαθούν ακόμα να μου ρίξουν ευθύνη, αυτοί που δεν θα έπρεπε να μιλάνε καν για ΑΡΗ.

Αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή ενώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτό πρέπει κάπου να σταματήσει. Όταν τελειώσει η φετινή χρονιά που θα πάει καλά, τότε θα πούμε ποιοι είναι αυτοί και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Αυτά προς το παρόν. Τους στέλνω ένα μήνυμα και αν συνεχίσουν, θα το δούμε παρακάτω.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί μας και στηρίζει τη προσπάθεια. Όμως, υπάρχει αυτό που σας ανέφερα προηγουμένους. Εκμεταλλεύονται τη κοντή μνήμη του κόσμου. Θεωρούν ότι η σιωπή η δική μου είναι αδυναμία. Επειδή δε θέλω να κάνω τον ΑΡΗ δημόσια άνω-κάτω, θα σταματήσουν να το κάνουν. Έχω e-mail, μηνύματα και αποδείξεις. Δεν θα τα βγάλω στη φόρα γιατί υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Προσπαθούμε να ισιώσουμε το κλίμα».

Επίσης άφησε αιχμές για όσους δεν αποδέχονται το σχέδιο της πολυμετοχικότητας με αφορμή την καθημερινότητα του Ερασιτέχνη: «Ο Ερασιτέχνης πάει πάρα πολύ καλά. Οι υποχρεώσεις μας και οι ρυθμίσεις μας είναι τακτοποιημένες. Τα τμήματα οργανώνονται και μπαίνουν σε λειτουργία. Νέα μέλη γράφονται συνεχώς με τη βοήθεια του Χρήστου Βλάχου. Δεν θυμάμαι άλλη φορά μέσα σε μια μέρα ο ΑΡΗΣ να έχει κλείσει ραντεβού με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Θα τα θυμίζουμε εμείς αυτά στον κόσμο. Επειδή ο κόσμος ξεχνάει, θα σας θυμίζουμε ποιοι και τι έλεγαν, αλλά και τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν. Ακόμα περιμένω τις προτάσεις από την ΓΣ που θα έκαναν, όσοι αντέδρασαν στη πολυμετοχικότητα. Πετάει ένας μια ιδέα, λένε Αρβανίτη έλα καν’ το. Όχι, ελάτε εσείς».

Σχετικά άρθρα