Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας «Allaboutaris» για πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την φετινή σεζόν: «Με δουλειά, κόπο και τα χρήματα που μαζέψαμε, το τμήμα κατάφερε να έχει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, η ομάδα όπως γνωρίζετε έχει σκαμπανεβάσματα, λόγω απραξίας και έλλειψης ρυθμού. Είχαμε κάποιες νίκες και προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό. Προσπαθούμε να κρατάμε το ένδοξο και ιστορικό τμήμα του συλλόγου ζωντανό. Κοιτάμε πως θα μειωθούν τα χρέη που υπάρχουν και να μπούμε σε μια κανονικότητα».

Για τις τελευταίες αντιδράσεις του για τη διαιτησία: «Από μια μικρή κλίκα των δημοσιογράφων των ΜΜΕ των Αθηνών, δημιουργείται κλίμα, ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί, δεν έχει καλή ομάδα και θα υποβιβαστεί. Η ομάδα μας έχασε από τον Κολοσσό μετά από μία μεγάλη και στοχευμένη σφαγή… Ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ καλή ομάδα και δεν θα κινδυνέψει. Άλλοι είναι φαβορί για τον υποβιβασμό. Αυτοί που χρησιμοποιούν μεθόδους και τέτοιες πρακτικές. Αυτό είναι το μήνυμα μου σε όλους όσους χτίζουν κλίμα και δικαιολογούν τις διαιτητικές σφαγές λόγω της εικόνας και των προβλημάτων της ομάδας».

Για την οικονομική θέση της εταιρίας: «Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει από το 2012 ένα υπέρογκο χρέος. Το μειώσαμε με το άρθρο 99, όμως με λάθος χειρισμούς αυξήθηκε ξανά. Τα χρέη δημιουργήθηκαν όταν στην Ελλάδα το χρήμα έρεε. Άρα κακώς δημιουργήθηκε. Έχω πει τα νούμερα και στο παρελθόν. Είναι μισά προς το κράτος και μισά προς τρίτους. Τα μισά προς το κράτος δεν μπορούν να κουρευτούν, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διακανονιστούν. Μας λένε οι ίδιοι οι μάνατζερ πως πληρώνουμε παραπάνω χρήματα γιατί είναι γνωστό πως δεν έχουμε άλλες επιλογές λόγω BAN. Ήταν θαύμα που καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας και κατεβήκαμε φέτος. Είναι ντροπιαστικό για τον ΑΡΗ να το λέμε αυτό, όμως είναι η πραγματικότητα. Πάνω σε αυτό πατάμε για να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα.

Για το ζήτημα παραχώρησης του Αλεξανδρείου: «Το γήπεδο είναι μια μεγάλη οικονομική πίεση προς την ομάδα. Πρέπει να αποκατασταθεί μια αδικία που υπάρχει επί 20 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, με την προϋπόθεση όμως ότι θα μας παραχωρηθεί με δίκαιους όρους. Υπήρξε μια κουβέντα – περισσότερο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα πριν την έλευση μας. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 όμως, όταν και αναλάβαμε, έχουν γίνει βήματα. Καταθέσαμε business plan και μέσα στον επόμενο μήνα υποσχέθηκαν να πάμε στο επόμενο βήμα, στους ανεξάρτητους οικονομικούς εκτιμητές, ώστε να δουν αν η πρότασή μας είναι συμφέρουσα, που είναι, προς το ελληνικό δημόσιο. Πρέπει, όσοι λένε πως θέλουν να βοηθήσουν τον ΑΡΗ, από την κυβέρνηση, να δώσουν το γήπεδο στον ΑΡΗ.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ασκούμε πίεση. Η διοίκηση των ΕΑΚ απάντησε αρνητικά στον κύριο Βασιλειάδη τότε, για την παραχώρηση του γηπέδου. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όμως εμείς πετύχαμε να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, να πάει σε οικονομικό έλεγχο και να είναι πλέον θετική η διοίκηση των ΕΑΚ ως προς την παραχώρηση του. Ο κύριος Οικονόμου έκανε μεγάλο ατόπημα, με εκείνο το χαμογελάκι. Για να το συνδέσω με το «Κλεάνθης Βικελίδης» υπάρχει η σκέψη του Θόδωρου Καρυπίδη για την ανακατασκευή και ανακαίνιση του γηπέδου. Έχουμε δώσει εξουσιοδότηση στον κ. Καρυπίδη για μελέτες και να προχωρήσει με τις διαδικασίες για αδειοδότηση. Αυτό το ζήτημα έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα. Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στο ποδόσφαιρο και θα πιέσουμε όταν όλα θα είναι έτοιμα να υλοποιηθεί όσο ταχύτερα γίνεται. Το γήπεδο θα ανακαινιστεί πιο γρήγορα από τα άλλα γήπεδα που βρίσκονται σε ανακατασκευή, έτσι μου μεταφέρει και πιστεύει ο Θόδωρος Καρυπίδης».

Για την εκκρεμότητα που υπάρχει στο ζήτημα παραχώρησης των μετοχών: «Οι μετοχές βρίσκονται σε 19 φυσικά πρόσωπα που πρότεινε ο ΑΣ ΑΡΗΣ, ως μεσσεγγυούχους. Ο ΑΣ δεν μπορεί να πάρει τις μετοχές, απαγορεύεται. Ο Λάσκαρης είχε δώσει τις μετοχές στον Γουλιέλμο και κανένας δεν ρώτησε. Επειδή είμαι εγώ, είμαι εύκολος στόχος και όλοι ρωτούν. Χρειάζονται ενημερότητες, πόθεν έσχες, εκκαθαριστικά. Δεν είναι τόσο απλό. Η διαδικασία τελειώνει και μαζί και το θέμα των μετοχών. Έχετε υπομονή. Είναι δύσκολο να πάρει κάποιος μετοχές στο όνομά του. Αυτοί οι 19 δεν θα γίνουν βορά στου δημοσιογράφους και στην κοινή γνώμη. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε την μείωση του κεφαλαίου για τις ζημίες και την ΑΜΚ, ώστε να βάλουμε χρήματα και να πάρουμε μέρος των μετοχών».

Για το σχέδιο πολυμετοχικότητας που είχε προαναγγείλει: «Στην τελευταία γενική συνέλευση ήταν πάνω από 200 άτομα. Θα ήμασταν περισσότεροι από 6000 αν δεν είχαμε το θέμα της καραντίνας. Είμαστε ο 3ος οργανισμός με μέλη, μας ξεπερνά μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αν ανοίξουν τα γήπεδα πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε και τον Παναθηναϊκό. Η πολυμετοχικότητα είναι η μόνη λύση για να έχει η ομάδα μία ρευστοτητα πέρα από την εργασία και την προσπάθεια μας. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Ο στόχος μας είναι να μαζεύονται 200χιλ περίπου τον χρόνο, ώστε να λύνονται προβλήματα. Ένα εξτρά έσοδο. Θα υπάρχουν προνόμια και επιβραβεύσεις στους μετόχους, για τα χρήματα που βάζουν στην ομάδα. Κάπως έτσι το σκεφτήκαμε και έτσι θα το κάνουμε. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι εφικτός. Είναι πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια μας να βρούμε έναν επενδυτή, για να μην αισθάνεται μόνος. Θα αποτελέσει όπλο μας στην διαπραγμάτευση η πολυμετοχικότητα. Κάτι ανάλογο κάνει και ο ΠΑΟΚ, καθώς κι εκεί τα χρέη είναι αρκετά και χρειάζονται οικονομικές ενέσεις για να λειτουργούν», είπε και συμπλήρωσε:

«Γίνονται συζητήσεις για να έρθουν στον ΑΡΗ άνθρωποι. Έχω κάνει αρκετά ραντεβού. Δεν έχω κάτι ανακοινώσιμο, όμως βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Όλοι μου λένε να κρατήσω την ομάδα ζωντανή και θα πάρω σύντομα απαντήσεις. Να μειωθεί το χρέος, να δούμε τι θα γίνει με το γήπεδο και θα έχουμε εξελίξεις. Είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχει φως στο τούνελ, όμως εφόσον κάνουμε αυτά που πρέπει εμείς θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είτε μεγάλες χορηγίες, είτε μετοχική εμπλοκή με ποσοστό, είτε μεγαλομέτοχος. Κάτι θα είναι. Μέσα στον επόμενο χρόνο είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα γίνει…», είπε και ρωτήθηκε για τις επαφές με την οικογένεια Μπούμπουρα. «Έχω μιλήσει με τον Σπύρο Μπούμπουρα. Ξόδεψαν πολλά χρήματα στον Ήφαιστο. Η απάντηση που πήρα και τις τρεις φορές είναι πως επικεντρώνονται στις επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία. Δεν βλέπουν κάτι άλλο πέρα από αυτό. Ειδικά την τελευταία φορά που μίλησα μου ξεκαθάρισαν πως αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρονται και ότι όσα γράφονται δεν ευσταθούν».

Για τις επαφές με Μαργαρίτη Σχοινά και Άλμπερτ Μπουρλά: «Με τον κύριο Σχοινά έχουμε βρεθεί και του έχω αναλύσει τις σκέψεις μου. Είναι πολύς ο φόρτος εργασίας του όμως πάντα είναι διαθέσιμος να μας βοηθήσει. Και με τον κύριο Μπουρλά γίνονται προσπάθειες για επαφή, καταλαβαίνετε όμως πως αυτή την περίοδο ο άνθρωπος είναι σε μια κατάσταση που δεν του περισσεύει χρόνος».

Για τις πληρωμές στην ομάδα μπάσκετ και το ζήτημα ενίσχυσης: «Οι αθλητές έχουν πληρωθεί προκαταβολές, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και την ερχόμενη βδομάδα θα πληρώσουμε και Νοέμβριο. Θέμα πληρωμών δεν υπάρχει. Είμαστε συνεπείς. Είναι απώλεια ο Μιλόσβιτς και ο Ντραγκίσεβιτς. Κάναμε μια έρευνα να ενισχύσουμε την ομάδα όσο απουσιάζουν, έχουμε τον περιορισμό των επιλογών. Η περίπτωση του Ουίγκινς είναι δύσκολη, βρίσκεται στις ΗΠΑ ,έχει επιχείρηση και δεν μπορεί να την αφήσει για να παίξει μπάσκετ. Επίσης δεν γίνεται και του Γκάρετ. Ψάχνουμε για έναν Έλληνα παίκτη πριν το τέλος της σεζόν. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι».

Για τις εκλογές στην ΕΟΚ: «Η ομοσπονδία έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι λογικό να υπάρχουν και λάθη. δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε την προσφορά του κυρίου Βασιλακόπουλου. Το πρόσημο για το ελληνικό μπάσκετ είναι θετικό, όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια αλλαγή. Ο ΑΣ ψηφίζει στις εκλογές και δεν θα τοποθετηθώ ακόμη. Το καλό του ελληνικού μπάσκετ είναι ίσως μια σύνθεση των δυνάμεων και να ακολουθήσουμε μια κοινή γραμμή. Αυτό όμως δεν το βλέπουμε εφικτό».

Για τις αλλαγές στην ΚΕΔ: «Υπήρχε η αποχώρηση των Κώστα Κορομηλά, Μητσόπουλου, ενώ έμειναν οι Ταβουλαρεας, Τανατσής και Παπαδημητρίου, οι οποίοι όριζαν διαιτητές και υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Με τα νέα πρόσωπα, τους κυρίους Συμεωνίδη, Ζαβλανό θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι αρκετά έμπειροι ώστε να αλλάξουν ως προς το καλύτερο τα πράγματα στην ελληνική διαιτησία».

Για τους διοικητικούς χειρισμούς των κ. κ Λάσκαρη, Γουλιέλμο: «Ο κύριος Γουλιέλμος έχει φύγει και δεν επιθυμεί να επανέλθει στην ομάδα. Και ο Γουλιέλμος και ο Λάσκαρης έφεραν πολλά λεφτά στον ΑΡΗ. Ο Λάσκαρης 4 εκ. ευρώ και ο Γουλιέλμος κοντά στο 1 εκ ευρώ. Το πρόβλημα τους ήταν ότι δεν μπορούσαν να διοικήσουν. Είναι άλλο να διοικείς μια μεγάλη ομάδα και άλλο μια επιχείρηση. Τους το είπα πολλές φορές αυτό και νόμιζαν ότι το λέω επειδή ήθελα να διοικήσω εγώ. Δεν είναι έτσι όμως. Η κόντρα μας με τον κύριο Λάσκαρη έβγαινε από τον ίδιο προς τα έξω, και ευτυχώς γιατί φάνηκε πως προσπάθησα να σώσω την ομάδα. Είχαν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη από μόνοι τους και μετά δεν μπορούσαν να πουν την αλήθεια στον κόσμο του ΑΡΗ. Ο κύριος Γουλιέλμος μου παραδέχθηκε τα λάθη του και το ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στον ελληνικό Αθλητισμό».

Για το ενδεχόμενο αγοράς ΑΦΜ: «Δεν υπάρχει περίπτωση ΑΦΜ. Δεν νοείται για τον οργανισμό ΑΡΗ και το ιστορικό τμήμα μπάσκετ να πάει για ΑΦΜ. Δεν θα λεκιάσουμε την ιστορία μας. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Και με ποιο ιδρυτικό σωματείο; Δεν θα είναι ο ΑΡΗΣ αν αλλάξουμε ΑΦΜ. Δεν υπάρχι περίπτωση να γίνει ποτέ αυτό».

Σχετικά άρθρα