Ο Λευτέρης Αρβανίτης σε συνέντευξή του τόνισε ότι το μπάσκετ του Άρη αντιμετωπίζει σοβαρό κι επικίνδυνο πρόβλημα και πρέπει να γίνουν κινήσεις άμεσα.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης δήλωσε τα εξής στο Libero 107,4:

Για το τμήμα μπάσκετ και τις δράσεις του ΑΣ Άρης: «Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και επικίνδυνο στον μπασκετικό Άρη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα υπάρχουν παιχνίδια που έχουν μέσα τους το “πρέπει” και λόγω αυτού …πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις. Να βοηθήσει ο κόσμος την ΚΑΕ, με τις κινήσεις που γίνονται, ώστε να λύσει κάποια θέματα με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τα οποία δεν έχουν λυθεί δυστυχώς. Πρέπει να είχαν ήδη γίνει αυτές οι κινήσεις, αρχικά με την λύση του ΒΑΝ του Γουίβερ, ώστε να αποκτήσει ενημερότητα η ΚΑΕ, και να μπορεί να πάρει παίκτες, άμεσα και γρήγορα. Αυτό πρέπει να γίνει. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα νούμερα, όμως πρέπει να μαζευτούν άμεσα χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΚΑΕ».

Είχαμε δρομολογήσει μέρες πριν το συμβούλιο, με κεντρικό και κύριο θέμα την ΚΑΕ Άρης. Σκεφτήκαμε μερικές κινήσεις, σε συνεργασία πάντα με τους οργανωμένους. Αρχικά, μία πρώτη κίνηση που συζητήσαμε ήταν να ανοιξουμε έναν λογαριασμό στην VIVA, για να μπορεί να βάζει ο κόσμος χρήματα προς ενίσχυση της ομάδας. Μια άλλη κίνηση είναι, σε συνέχεια της κίνησης της ΠΑΕ Άρης, να κάνουμε το «5ευρο» και στις θύρες 7,9 και 2, μέσω κουπονιών δικών μας. Κάτι τέτοιο καλύπτει όλη την δράση, σε όλες τις θύρες του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μία τρίτη κίνηση είναι 300 διαρκείας των 100 ευρώ τα οποία θα διαθέσει ο ΑΣ, το οποίο το ζήτησα από τον πρόεδρο της ΚΑΕ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο εύκολη η συγκέντρωση ενός ποσού άμεσα, και ταυτόχρονα όσοι αγοράσουν τα διαρκείας θα μπορούν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα στος αγώνες της στο πρωτάθλημα.

Μια 4η κίνηση είναι να προσεγγίσουμε επιφανείς Αρειανούς, να μαζευτούμε μαζί και να ενισχύσουμε τον Άρη με όσα χρήματα μπορεί ο καθένας. Πιστεύω πως με αυτή την κίνηση θα καταφέρουμε να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό.”

Για την επικοινωνία με τον Δημήτρη Γουλιέλμο: «Στην συζήτηση που κάναμε σήμερα το πρωί κατάλαβα πως κινείται και εκείνος προς την συσπείρωση όλων για το καλό του Άρη. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο ως προς αυτό. Δεν έχουμε συζητήσει περί διάδοχης κατάστασης στην ΚΑΕ. Ίσως τις επόμενες ημέρες τον ρωτήσω και μου απαντήσει».

Για την κριτική τον τελευταίο καιρό: «Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να λέω κάτι που να αφορά την ομάδα και να είναι ψέματα είτε να θέλω να βλάψω τον Άρη. Ο,τι και να έχει ειπωθεί κατά καιρούς, είμαι υπέρ της ενότητας, υπέρ των λύσεων των τμημάτων. Να έχουν επιτυχία όλα τα τμήματα του Άρη και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας. Δεν βάζω ποτέ τα προσωπικά μου πρώτα. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πάντα τον Άρη πάνω από όλα.

Στρεφόμαστε και πάλι στον κόσμο. Σε εκείνους που πάντα σώζουν την ομάδα. Μακάρι να μην ξαναφτάσουμε σε αυτή την θέση να ζητάμε την αρωγή του κόσμου, για να λύσουμε προβλήματα των τμημάτων».

Για την ενημέρωση του Ερασιτέχνη από τον κύριο Γουλιέλμο σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ: «Εννοείται πως πρέπει να ζητήσουμε τα οικονομικά στοιχεία, και θα μας τα δώσουν. Αυτό είναι το σωστό, για την σωστή λειτουργία του Ερασιτέχνη. Έχουμε το 10%, έχουμε τεράστια εμπειρία και δεν πρόκειται να προκαλέσουμε πρόβλημα. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε και να ενημερωνόμαστε για το που πηγαίνουν τα τμήματα μας.»

Για το ΒΑΝ του Γουίβερ: «Πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση. Εφόσον γίνει αυτό ο αθλητής είναι υποχρεωμένος να στείλει επιστολή στην FIBA προς άμεση άρση του ΒΑΝ, καθώς θα έχει λάβει το ποσό που απαιτείται. Δεν συζητήσαμε περισσότερο περί αυτού με τον κύριο Γουλιέλμο».

Για το Nick Galis Hall:
«Στο μυαλό μας, σχετικά με το Παλέ, έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία, μιας ολοκληρωμένης πρότασης προς το υπουργείο και την ΓΓΑ. Στόχος μας είναι να παραχωρηθεί στον Άρη το Αλεξάνδρειο. Μόλις ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη η πρόταση θα την παρουσιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να αποκατασταθεί η μπασκετική δικαιοσύνη στην πόλη, η οποία μονίμως είναι εναντίον του Άρη.

Να ξεκαθαρίσω εδώ πως η πρόταση μας δεν έχει σκοπό να επηρεάσει κανέναν από τους συλλόγους που γυμνάζονται επίσης στο Παλέ. Το γήπεδο συντηρείται από τον Άρη για τόσες δεκαετίες. Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ είναι μια τεράστια ομάδα και μόνο από την προσφορά της στον αθλητισμό και τους φόρους του Αρειανού φορολογούμενο, δικαιούται να έχει ένα γήπεδο δικό της. Δεν είναι παράλογο νομίζω αυτό».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Η κάρτα φιλάθλου πάει πολύ καλά. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Μας τιμάει αυτό. Με την κίνηση αυτή ο κόσμος στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, ο οποίος έχει και τα δικά του θέματα και πρέπει να λύσει και δικά του προβλήματα, χωρίς να ξεχνάμε και την βοήθεια που δίνει σε όλα τα τμήματα. Ευχαριστούμε τον κόσμο και να είναι βέβαιοι πως όλα τα χρήματα πηγαίνουν στον σύλλογο και προς βοήθεια όλων των τμημάτων».

Για την συνεργασία του με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Με τον κύριο Καρυπίδη έχουμε πολύ καλή επαφή και σχέση. Για τα θέματα των παραγόντων από το εξωτερικό μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια πληροφορία που να μπορώ να σας μεταφέρω. Το Κλεάνθης Βικελίδης ανήκει στον ΑΣ. Το παραλάβαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας και πρέπει να το παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Για τα χρέη των ερασιτεχνών προς την πολιτεία: «Έχουμε επαφές με όλα τα σωματεία, με τα οποία αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Είναι σε όλη την Ελλάδα.Οι συζητήσεις που κάνουμε οδηγούν στο να βρεθεί μία λύση στο να πάρουν οι ΑΣ μια ανάσα και να μπορούν οι παράγοντες τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Πάνε καλά οι συζητήσεις μας όμως θεωρώ πως σύντομα θα αρχίσει η πιο σοβαρή κουβέντα για την επίλυση του ζητήματος».

Σχετικά άρθρα