Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε σήμα από το βήμα της Βουλής ότι θα ασφαλίζονται πλέον και οι σε αθλητές Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε σχετικά: «Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών. Σχετική διάταξη θα ψηφιστεί στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Εάν, λοιπόν, τα οικονομικά ανταλλάγματα ανέρχονται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) €, υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης του αθλητή, υπό το ειδικό καθεστώς εισφοράς ύψους 1%.

Με απλά λόγια, με τη ρύθμιση αυτή οι νυν ερασιτέχνες αθλητές -κατ’ όνομα μόνο ερασιτέχνες, καθώς αυτή η αθλητική τους δραστηριότητα είναι η κύρια δραστηριότητα τους, από αυτήν ζουν τις οικογένειες τους- κατοχυρώνονται.

Θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, και αν αυτή η διάταξη προϋπήρχε, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Καθώς λοιπόν αναμένεται να θεσμοθετηθεί η υπογραφή συμβάσεων και φυσικά η ασφάλισή των παικτών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, στο χώρο του μπάσκετ η αλλαγή θα αφορά σε πρώτη φάση την Α2 Ανδρών και την Α1 Γυναικών.

Σχετικά άρθρα