Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι δεν θα… «πουλήσει» τους παίκτες του, κάνοντας ειδική αναφορά στον Σακίλ ΜακΚίσικ, που βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης και υπογράμμισε ότι η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγορά.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για τη Μπασκόνια: «H αλλαγή προπονητή έχει διαφοροποιήσει την ένταση που παίζουν στην άμυνα. Πάνε σε πολλές κατοχές στην επίθεση και τρέχουν στο transition. Είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλο rotation, όμως έχει ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν και να μην δώσουμε τη μπάλα στα χέρια τους».

Για τους τραυματίες: «Ο Σίκμα έχει ξεκινήσει και τρέχει κανονικά κι από Δευτέρα θα μπει νομιζω στις ομαδικές προπονήσεις. Δεν είναι κάτι σοβαρό του Μιλουτίνοφ, αλλά θέλει θεραπεία και ξεκούραση. Ξεκούραση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα μας και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε. Αμφίβολος για το ματς με τη Μπασκόνια»

Για τη μεταγραφολογία: «Οι δημοσιογράφοι γράψατε ότι χρειάζεται δύο παίκτες. Στην περιφέρεια μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει. Στην περιφέρεια θα έχουμε +1 παίκτη σε σχέση με την περσινή ομάδα, τον Μπραζντέικις. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Συμφωνήσαμε με τους προέδρους πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, θα μας δείξει η εικόνα αν πονάει κάπου. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα με τους συνεχείς τραυματισμούς. Η ομάδα μας είχε 7 παίκτες στο Παγκόσμιο που είναι καταπονημένοι.

Οι συνθήκες μας ανάγκασαν να κοιτάμε την αγορά. Πρέπει να κοιτάμε το επίπεδο της ομάδας μας. Για να κάνει κάποιος την ομάδα καλύτερη, πρέπει να είναι μεγάλης κλάσης. Οι πρόεδροι δεν μου χάλασαν ποτέ χατίρι. Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου, όπως πχ τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Όλες αυτές τις βόμβες μεγατόνων όπως αναφέρονται θέλω να δείτε τι προσφορά έχουν στην ομάδα τους. Ποιος θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνουν καλύτερο; Aποδείξαμε πως έχουμε ένα καλό κριτήριο για να στελεχώνουμε την ομάδα. Πιθανόν να κάνουμε κίνηση όταν πιστέψουμε πως θα μας βοηθήσει μεταγραφή».

Σχετικά άρθρα